Un dels eslògans de la campanya
Els voluntaris antirumors estan formats per combatre estereotips negatius sobre els immigrants dins del marc de la Xarxa Barcelona Antirumors.
Barcelona

Barcelona forma 436 voluntaris com a agents antirumors per combatre el racisme

L'Ajuntament de Barcelona ha format 436 ciutadans com a voluntaris antirumors per combatre estereotips negatius sobre els immigrants en el marc de la Xarxa Barcelona Antirumors. La iniciativa forma part del Pla d'Interculturalitat del consistori per combatre "rumors negatius i sense fonament que dificulten la convivència en diversitat", a partir de la tasca d'una xarxa d'entitats socials que promouen la figura de l'agent antirumors.

RedaccióActualitzat
S'han realitzat 150 hores de formació a 18 grups diferents, on hi ha hagut un total de 600 persones inscrites. D'aquestes, 436 ja han rebut el certificat d'agent antirumors. L'estratègia dels voluntaris utilitza sempre la informació rigorosa i objectiva per tal de desactivar percepcions falses com que els immigrants monopolitzen les ajudes socials, no paguen impostos, reben subvencions per obrir comerços, col·lapsen les urgències o abusen dels serveis sanitaris. Amb dades estadístiques oficials, s'intenta invalidar cadascun dels rumors.

L'Agència de l'Estratègia BCN Antirumors editarà bona part del material per difondre'l entre la ciutadania, a més de comptar amb una pàgina web i un canal de YouTube.

Aquest és un dels vídeos promoguts per l'Ajuntament de Barcelona dins del marc de la Xarxa Barcelona Antirumors:

Anar al contingut