Barcelona

Barcelona fixa a terra els nous contenidors d'escombraries que redueixen en 400 les places d'aparcament

El 8% dels nous contenidors d'escombraries de Barcelona ja s'han fixat a terra amb guies que eviten que es desplacin. La fixació definitiva dels contenidors, però, restarà places d'aparcament al carrer. En total, 400 a tota la ciutat.

Actualitzat
Unes guies de color groc garanteixen que els contenidors estiguin sempre a la mateixa distància de la vorera i evita, d'aquesta manera, que es desplacin. La distància òptima entre contenidors per facilitar-ne la recollida fa, però, que els contenidors ocupin més espai d'aparcament. Així ho ha admès el cap de gestió de residus de l'Ajuntament, Carles Vázquez, que ha afegit: "La tècnica obliga que hi hagi una separació mínima entre contenidors i és possible que en algun cas necessitem més espai i menjar-nos aquestes places d'aparcament per poder recollir amb garanties el contenidor."

Tanmateix, els nous contenidors ocuparan unes 400 places d'aparcament a tota la ciutat.

Tres mesos després de l'estrena del nou servei de neteja, ja s'ha distribuït el 92% dels nous contenidors. D'aquí a un parell de mesos s'hauran fixat tots a terra.

Els serveis municipals, a més, han aprofitat la col·locació de les guies per repintar les ratlles de terra i canviar de posició alguns pedals que s'havien muntat al revés.
Anar al contingut