Model de taxi elèctric E-NV 200 al saló de l'automòbil de Frankfurt. (Foto: Reuters)
Model de taxi elèctric E-NV 200 al saló de l'automòbil de Frankfurt. (Foto: Reuters)
Frankfurt

Barcelona fabricarà el nou taxi elèctric de Nissan

Generarà 700 llocs de treball a la planta que la companyia té a la Zona Franca i una inversió de 100 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
Barcelona serà el centre de producció mundial del nou taxi elèctric de Nissan: E-NV 200, que començarà a fabricar-se l'estiu de l'any que ve. Generarà 700 llocs de treball a la planta que la companyia té a la Zona Franca i una inversió de 100 milions d'euros.

El vehicle s'ha presentat al Saló Internacional de l'Automòbil de Frankfurt, en presència de l'alcalde de la capital catalana, Xavier Trias. "La solució del vehicle elèctric per a nosaltres és importantíssima des del punt de vista del medi ambient i a nivell de servei públic és important que donem exemple", ha expressat Trias.

Per promoure la seva introducció, Nissan instal·larà 200 punts de càrrega elèctrica ràpida i l'Ajuntament pagarà la instal·lació de 100 punts de càrrega normal.

També es queda amb el C-Hatch

L'empresa també ha anunciat la fabricació d'un nou turisme, el C-Hatch, a la Zona Franca i que comportarà la creació de 1.000 llocs de treball.

Per la seva banda, SEAT ha presentat al Saló de Frankfurt la versió familiar del model LEÓN, que es fabricarà a Martorell. La companyia ha anunciat que prioritzarà Europa i el nord d'Àfrica i que l'aposta que va fer fa dosd anys pel mercat xinès queda relegada a un segon ordre.
Anar al contingut