L'edifici històric de la Universitat de Barcelona (ACN)
L'edifici històric de la Universitat de Barcelona (ACN)

Barcelona és una de les 10 millors ciutats europees per als estudis universitaris

La capital catalana és la vuitena ciutat més atractiva a Europa i la 23 al món, superant Madrid -en el lloc 31-, segons el rànquing QS Best Cities 2017

RedaccióActualitzat

Barcelona figura entre les deu ciutats europees més atractives per cursar estudis universitaris. Segons el rànquing QS Best Cities 2017, la capital catalana apareix en la vuitena posició a Europa i en el lloc 23 al món. És la ciutat de l'estat espanyol més ben situada, al davant de Madrid, que ocupa la posició 31. A l'àmbit europeu, abans de Barcelona figuren: París, Londres, Berlín, Munic, Zuric, Viena i Edimburg.

Aquest rànquing recull la resposta de 18.000 estudiants sobre la seva experiència a l'hora d'estudiar a la ciutat, amb paràmetres de tolerància, oportunitat laboral, mobilitat, cost de vida, oci i expectatives. Segons els universitaris enquestats, Barcelona ofereix un dels ambients més atractius d'Europa on viure i estudiar. Diu que compta amb dues de les universitats més prestigioses de l'estat espanyol: la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El rànquing també destaca el clima assolellat, les platges, la cuina de renom, un ric llegat artístic i cultural i l'atmosfera cosmopolita.

Segons QS Best Cities 2017, Mont-real, la ciutat més gran del Quebec, ocupa ara el primer lloc i relleva París, que ha estat la preferida dels estudiants els últims quatre anys. Després de Mont-real i la capital francesa, figuren Londres, Seül, Melbourne, Berlín, Tòquio, Boston, Munic i Vancouver.

Anar al contingut