Barcelona

Barcelona es tancarà als vehicles més contaminants a partir del 2017

Aquest dimarts hi ha hagut un avís preventiu de contaminació per partícules en suspensió i diòxid de nitrogen i es recomana evitar l'ús de cotxe particular

RedaccióActualitzat

Els vehicles més contaminants no podran circular per la conurbació de Barcelona els dies que hi hagi episodis d'alta contaminació, que ara mateix es repeteixen tres o quatre cops l'any. Aquesta és la voluntat dels participants a la taula de la Qualitat de l'Aire.

Després de deu mesos de treball, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat una cimera per al gener, de la qual s'espera que surti un Pla Nacional per a la Qualitat de l'Aire que reculli les diverses propostes que tenen sobre la taula per aplicar-les a partir del segon semestre del 2017.

"Primer, cal garantir que el transport públic podrà absorbir tota la part de mobilitat que s'abandoni en transport privat. Segon, establir quins cotxes podran entrar a la zona restringida i quins no, i ho hem de tenir molt clar. I, tercer, quina és l'estratègia de control d'aquells cotxes que decidim que no poden accedir a aquesta zona."

Segons Rull, hi ha un consens absolut alhora d'aplicar les mesures de restricció de trànsit que afectarien una anella que va de Badalona a Castelldefels i de Martorell a Granollers passant per Sabadell i Terrassa.

El que en un principi vol ser una restricció per a dies puntuals, esperen que esdevingui un canvi de model de mobilitat de la població, a la qual es vol convèncer perquè redueixi l'ús del vehicle privat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut