Grans cues a l'aeroport del Prat per buscar transport alternatiu al taxi (EFE)
Grans cues a l'aeroport del Prat per buscar transport alternatiu al taxi (EFE)
Barcelona

Grans cues i retards a l'Aerobús i a Renfe arran de la vaga de taxis

Milers de taxis de tot l'Estat s'han manifestat pels carrers més cèntrics de Madrid

Actualitzat

Seguiment majoritari dels taxistes en la jornada de vaga d'aquest dimarts, que està provocant grans cues i retards a l'Aerobús i a Renfe. L'aturada de taxistes s'ha fet fins les 6 del matí d'aquest dimecres. Protesten contra l'ampliació del nombre de llicències de les empreses de lloguer de cotxes amb conductor, com Cabify i Uber. Consideren que els fan una competència deslleial.

Aquest migdia, milers de taxis de tot l'Estat s'han manifestat per alguns dels carrers més cèntrics de Madrid, des d'Atocha  fins a les portes del Congrés en la que diuen que és la manifestació més gran que han fet mai. Només des de Catalunya han arribat un miler de taxistes

Durant la manifestació dels taxistes, un anònim ha llançat un ou al coordinador de Podem, Pablo Iglesias, que ha acabat impactant contra un representant dels treballadors, però també ha esquitxat el líder de Podem.

El mateix Iglesias n'ha fet broma a través de les xarxes socials i ha assegurat que li ha fet "un ou d'il·lusió" acompanyar els taxistes en la defensa dels serveis públics i contra la privatització:

Llargues cues per agafar el transport públic

Els taxistes de Barcelona han deixat buides les parades habituals. Hi ha problemes, per exemple, a l'aeroport del Prat i a Renfe. A l'aeroport barceloní, la vaga ha obligat molts dels passatgers a buscar un mitjà de transport alternatiu, i això s'ha traduït en llargues cues per comprar bitllets de metro i també per agafar l'Aerobús. El servei d'autobusos que connecta les dues terminals amb el centre és l'opció preferida.

Els responsables de l'Aerobús han augmentat la freqüència de pas dels vehicles, però s'ha demostrat insuficient per absorbir la demanda dels usuaris. Hi ha cues que de gairebé una hora per poder-hi pujar. A Rodalies Renfe, un dels trens s'ha avariat i hi ha hagut retards de mitja hora precisament a la línia de l'aeroport aquest matí. El resultat de tot plegat, males cares i nervis entre els usuaris.  

Serveis només als hospitals i persones amb mobilitat reduïda

Dimarts, els taxis només presten serveis especials als hospitals públics i serveis socials gratuïts per a les persones més necessitades, com aquells que tinguin mobilitat reduïda o una urgència.

Uber i Cabify, les plataformes que connecten viatgers amb conductors amb llicència VTC (vehicle de lloguer amb conductor) són el motiu de la protesta dels taxistes, que hi veuen una competència deslleial i un intrusisme. Els taxistes denuncien la concessió, segons el seu parer indiscriminada, d'autoritzacions de VTC, que xoca amb la llei actual que estableix una ràtio d'una llicència de VTC per cada 30 taxis.

Tant al març com a l'abril ja va haver-hi dues vagues en contra de la liberalització del sector i l'intrusisme de les plataformes de xòfers, amb un seguiment massiu. Les mobilitzacions tenen un calendari que es prolonga fins a l'estiu i el sector no descarta una vaga indefinida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut