Pla general de la reunió entre el govern municipal i el Gremi de Restauració per parlar de l'ordenança de terrasses el 4 de maig del 2017 (hori…
Pla general de la reunió entre el govern municipal i el Gremi de Restauració per parlar de l'ordenança de terrasses el 4 de maig del 2017 (horitzontal)

Barcelona es marca com a objectiu tenir un acord sobre terrasses a l'estiu i una nova ordenança a finals d'any

ACN Barcelona.-El govern de Barcelona i el Gremi de Restauradors s'han marcat aquest dijous l'objectiu de tenir un acord polític sobre terrasses a l'estiu i una nova ordenança a finals d'any. El tinent d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha apostat per tancar un acord "de ciutat" que permeti aprovar una normativa que perduri en el temps i que doni seguretat als agents econòmics. El director general del Gremi, Roger Pallarols, ha reconegut que afronten la temporada estival "atemorits" per l'aplicació de l'actual ordenança, que ha titllat "d'ineficaç i inaplicable", però ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat i de confiança per l'inici de negociacions per reformar-la. "No estaríem aquí si no donéssim confiança al tinent d'alcaldia", ha conclòs.

El govern municipal i els restauradors han escenificat aquest dijous una certa complicitat per aconseguir que a final d'any s'aprovi una nova ordenança de terrasses. L'objectiu és aconseguir un acord ampli, "de ciutat", ha dit Collboni en declaracions posteriors als mitjans. Amb l'entrada del PSC al govern municipal la relació amb el Gremi de Restauració ha millorat, però les discrepàncies pel que fa a l'aplicació de l'actual ordenança continuen, fins al punt que els restauradors ja no participen en la comissió tècnica de terrasses. Pallarols ha argumentat que prefereixen "no desgastar-se" amb debats sobre l'aplicació d'una normativa "ineficaç i inaplicable" quan l'única solució, ha dit, passa per aprovar-ne una de nova. En aquest punt, Collboni ha reconegut que l'actual ordenança és vigent, i això vol dir que l'Ajuntament la farà complir a l'espera de tenir-ne una de nova.Al seu parer, hi ha un gran consens que cal modificar la normativa actual per fer-la "més flexible, adaptar-la als barris i a l'espai públic", però també per donar "seguretat jurídica als operadors econòmics", perquè hi hagi unes "regles del joc clares que es mantinguin en el temps". En aquest punt ha fet una crida als grups de l'oposició per aconseguir un acord ampli. El govern ja fa setmanes que té converses en aquest sentit. Per la seva part, Pallarols ha reconegut que el fet de no tenir la nova ordenança abans de l'estiu fa que el gremi afronti la temporada estival "atemorit", amb "incertesa" per l'aplicació de l'actual normativa i els efectes que pot tenir. Però ha afegit que aquesta incertesa és "menor" amb el procés de negociació que ara comença, i ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat i de confiança en la voluntat negociadora del govern. De tota manera, sí que ha aprofitat per avisar que el gremi està estudiant recórrer tretze ordenacions singulars a Ciutat Vella, com ja ha en altres indrets, com al carrer Blai. Pallarols ha insistit que sobre l'aplicació de l'actual ordenança és "públic i notori" que no hi ha acord, però ha insistit en el missatge positiu i ha apostat per fer un esforç per "reconstruir el diàleg i la confiança" de cara a la nova normativa que ha de ser la solució a dos anys, ha dit, de "conflicte". En aquest temps, segons ell, dues de cada tres terrasses s'han vist afectades d'alguna manera. Govern i gremi es trobaran sis vegades fins al juliol, i en paral·lel es produiran també les reunions polítiques.

Anar al contingut