El tinent d'alcalde d'Economia i Treball de Barcelona, Gerard Pisarello, en la presentació de l'informe Observatori Barcelona 2017 el…
El tinent d'alcalde d'Economia i Treball de Barcelona, Gerard Pisarello, en la presentació de l'informe Observatori Barcelona 2017 el dia 23 de gener de 2018 (Horitzontal)

Barcelona és la 8a ciutat amb millor reputació del món

Actualitzat

ACN Barcelona.-L'informe de l'Observatori de Barcelona 2017 constata que la capital catalana és la vuitena amb millor reputació de tot el món per davant de Milà, Toronto o Tòquio. Això significa que la ciutat és un dels majors pols d'atracció d'inversions, sobretot en l'àmbit tecnològic. De fet, Barcelona també és la vuitena ciutat del món amb més projectes d'inversió estrangera entre el 2013 i el 2017, segons un rànquing de KPMG. Per aquest mateix motiu, el tinent d'alcalde, Gerard Pissarello, considera que aquests indicadors demostren "la voluntat de convertir la ciutat en un far tecnològic al sud d'Europa". Per contra, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, assegura que tot i tancar un any molt bo a nivell econòmic, la inestabilitat política de l'últim trimestre "ha acabat afectant a l'economia" de la capital, però que ja s'ha superat aquesta petita crisi i de cara al 2018 "serà un any bo".

Per resoldre aquesta situació d'incertesa, Valls demana que "es formi el govern de Catalunya, que s'aprovin uns pressupostos i que es governi l'autonomia". Considera que només d'aquesta manera es podran esvair els dubtes que hi ha a nivell inversor i superar el 3% de creixement econòmic amb què es va tancar el 2017. En aquesta línia, el tinent d'alcalde també ha coincidit en apuntar a la incertesa política i també als atemptats del 17 d'agost com a dues de les causes que podrien "danyar la imatge de la ciutat".Pel que fa a la formació, l'estudi destaca la llista de les millors escoles de negoci europees durant el 2017 elaborada pel Financial Times, on n'hi ha dues de catalanes: IESE i ESADE, en cinquena i sisena posició respectivament. Aquesta fita posa a Barcelona en un lloc únic, ja que és la única ciutat que compta amb dos centres a la llista durant cinc anys consecutius. En aquest sentit, el president de la Cambra de Comerç ha fet una crida als barcelonins a seguir formant-se i tenir coneixements de la societat digital per millorar també les seves perspectives laborals.Precisament sobre les condicions laborals, Pisarello ha aprofitat per demanar un augment del sou base fins als 1.000 euros. Segons el tinent d'alcalde d'Economia i Treball, "hi ha moltes organitzacions econòmiques que ens indiquen que els baixos sous no comporten millores econòmiques" i per això fa la petició de augmentar el sou base i acabar amb la precarietat laboral.Un dels índex que recull l'informe i que també destaca a l'hora de cridar noves inversions és el preu de lloguer dels locals d'oficines i comerços. Malgrat tenir un augment constant en els últims anys, els preus de la capital catalana segueixen essent més econòmics que moltes altres ciutats europees i això genera un efecte crida per a moltes empreses.A nivell turístic, aquest 2017 també ha estat un any destacable i des de l'estudi s'assenyala que l'aeroport d'El Prat es posiciona com el setè aeroport amb un major volum de passatgers de tot Europa, una posició per darrera de l'aeroport de Madrid. L'informe de l'Observatori Barcelona 2017 ha estat elaborat, un any més, per l'Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç.

Anar al contingut