Barcelona

Barcelona es converteix durant dos dies en la capital del genoma humà

Per primera vegada en els seus deu anys d'història, els grups d'investigació sobre el genoma humà es reuneixen fora dels Estats Units. Els experts són avui i demà a Barcelona. Estan satisfets dels resultats, però confessen que encara queda molt camí per recórrer.

Actualitzat
Barcelona acull durant dos dies un simposi amb alguns dels millors genetistes i bioinformàtics del món. És la primera trobada fora dels Estats Units del projecte Encode, que estudia tota la informació descodificada del genoma humà.

Des que es va desxifrar el genoma humà ara fa deu anys, científics europeus, nord-americans, japonesos i d'altres països treballen junts en el projecte Encode per descobrir com les cèl·lules llegeixen el nostre ADN. Es comuniquen a través de trucades i videoconferències, i es reuneixen un cop l'any per interpretar junts tota la informació genètica.

Els investigadors del projecte Encode asseguren que ja han aconseguit la meitat de les fites que s'havien plantejat ara fa deu anys, però que l'anàlisi complet els està resultant més complicat del que preveien. Tot i això, el camí que encara els queda per recórrer els serà més fàcil amb el nou superseqüenciador que acaba d'arribar al Centre de Regulació Genòmica de Barcelona, on es reuneixen, i amb els deu seqüenciadors més que arribaran pròximament.

El projecte Encode es considera la iniciativa més important des que es va seqüenciar el genoma humà i hauria de servir per avançar en el coneixement de malalties, els tractaments de malaltia personalitzada i el descobriment de nous fàrmacs.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut