Barcelona

Barcelona engega l'"operació fred" per donar cobertura als "sense sostre"

L'Ajuntament de Barcelona ha engegat l"operació fred" per atendre aquelles persones que no dormen sota cobert davant la previsió de baixes temperatures i possibles nevades. El consistori reforçarà durant els propers dies els equips d'emergència i ampliarà les places dels centres d'acolliment nocturn per a les persones sense sostre.

RedaccióActualitzat
Activat a les set del matí de dimecres, l'"operació fred" es troba emmarcada en el Pla d'Acció Logístic i Social, davant la possible baixada de temperatures generalitzada prevista per aquesta nit, i està destinada a les persones que vulguin allotjar-se voluntàriament en els diversos equipaments municipals habilitats.

El dispositiu, format per vuit vehicles i sis equips, consta d'un treballador social o un psicòleg, un tècnic del Centre d'Urgències i Emergències Socials i voluntaris de la Creu Roja.

La regidora de Serveis socials, Maite Fandos, ha explicat que aquests equipaments, que acolliran fins a 150 persones, no són només per als "sense sostre", ja que també estan indicats per reallotjar persones vulnerables que tinguin un habitatge mal acondicionat, en general, gent gran.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut