Aquest any l'espectacle d'inauguració ha estat representat per les "ingravidolles del cor"
Aquest any l'espectacle d'inauguració ha estat representat per les "ingravidolles del cor"

Barcelona encén els llums de Nadal en honor les víctimes de l'atemptat a la Rambla

RedaccióActualitzat

El tradicional enllumenat nadalenc ja està encès als carrers de Barcelona. La inauguració, feta a la Rambla de Santa Mònica, ha servit per homenatjar les víctimes de l'atemptat del 17 d'agost i expressar el reconeixement a la resposta dels comerciants i veïns de la Rambla.

Aquest any l'espectacle d'inauguració ha estat representat per les "ingravidolles del cor". La sensació d'emoció o d'estar dins d'una bombolla gràcies a la música i a la dansa representa el sentiment del Nadal que ja s'acosta.

Durant l'acte, uns ballarins han llegit un poema en homenatge a les víctimes del massiu atropellament. Després de l'homenatge a les quinze víctimes mortals, s'ha encès la tradicional il·luminació de les festes.

Gairebé 400 trams de carrers i places amb gairebé 100 km lineals de llums il·luminaran la ciutat fins al 6 de gener. L'enllumenat convidarà a passejar-se i gaudir de Barcelona durant el Nadal.

A l'acte hi ha assistit l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el president de la Fundació Barcelona Comerç, Salvador Vendrell; el president de Barcelona Oberta, Gabriel Sánchez, i el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom.

Més promoció del comerç i més activitats conjuntes

L'Ajuntament de Barcelona vol donar més protagonisme al comerç i la cultura. A més, s'estan preparant campanyes de promoció del comerç i més activitats conjuntes que mai en els punts comercials.

Hi haurà moltes activitats gratuïtes i per tots els públics. Per primera vegada, els espectacles que es poden veure a Plaça Catalunya també es faran alguns dies concrets a diferents districtes.

L'horari pactat amb la restauració i amb les entitats de comerç per encendre les llums és divendres i dissabtes de 18.30 a 01.00 hores i de diumenge a dijous de 18.30 a 23.00 hores. Els dies festius 24, 25 i 31 de desembre i el 5 de gener, en canvi, s'encendrà de les 18.30 a les 02.00 hores.

Llums que no s'encendran

Algunes poblacions han decidit no encendre els llums de Nadal aquestes festes com a mesura de protesta per la situació política. El municipi d'Avià és un dels que han decidit adoptar aquesta mesura. La seva alcaldessa, Patrocini Canal, ha explicat quina és la situació:

"Pensem que és molt trist que nosaltres celebrem el Nadal, fem tot el que es fa habitualment, quan la situació no és habitual. Hi ha gent que està tancada a la presó, que té fills petits, té família i haurà de passar el Nadal tancat."

Ara bé, ja els tenien llogats i els col·locaran igualment. En cas que els vuit membres del govern Puigdemont i els líders d'Òmnium i l'ANC siguin alliberats els encendran.

Subirats, a l'Alt Penedès, i Cornudella de Montsant, al Priorat, també ho faran. I a Linyola, a l'Alt Penedès, han suspès una bona part de les activitats de Nadal.
 

Anar al contingut