Barcelona

Barcelona donarà 100 euros per fill menor de 16 anys a les famílies més pobres

RedaccióActualitzat

Les famílies de Barcelona que estan per sota del llindar de la pobresa començaran a rebre a partir de l'abril la renda infantil. Cobraran 100 euros per cada fill menor de 16 anys, diners destinats a cobrir les necessitats bàsiques com manutenció, roba o material escolar.

Les famílies monoparentals rebran 100 euros addicionals. La tinent d'alcalde de drets socials, Laia Ortiz, assegura que la renda dona més autonomia a les famílies que la reben.

La renda es dona en funció dels ingressos de les famílies i es cobra independentment que els afectats també rebin ajudes d'altres administracions:

- Si són dues persones el llindar és d'11.951 euros
- Per a tres es fixen uns ingressos bruts de 14.939 euros
- En el cas de quatre integrants, el límit es de 17.927 euros
- Per a cinc persones s'arriba als 20.915 euros
- En el cas d'unitats familiars de sis membres, el llindar és de 23.903 euros

Ajudar 20.000 menors

L'objectiu és arribar com a mínim a 20.000 infants i adolescents de la ciutat, tants com té comptabilitzats l'Institut Municipal de Serveis Socials com a potencials receptors.

La provisió extraordinària de l'any passat de 23 milions permetrà que part dels cobraments es facin ja entre els mesos de gener i març.

L'Ajuntament destinarà una partida de gairebé 18 milions d'euros a aquesta renda infantil. Ortiz, però, ha indicat que en cas que s'exhaurís aquesta partida per una demanda superior a la prevista, s'ampliaria la quantitat de diners.

Anar al contingut