Barcelona

Barcelona dóna llum verda al pla d'ajudes a les prostitutes que vulguin reinserir-se i deixar la feina

Jornada de comiats al ple de l'Ajuntament de Barcelona, on han plegat els regidors Ferran Mascarell, Marina Subirats i Núria Carrera. El ple ha aprovat diverses mesures relacionades amb l'ordenança de convivència i un pressupost de 32 milions d'euros per aplicar-la durant aquest any. També s'ha aprovat un pla de reinserció laboral per a les persones que es dediquen al "top manta", al programa d'atenció a les persones sense sostre i al pla de suport a les treballadores sexuals que acceptin fer cursos de reinserció laboral per deixar aquesta feina. Pel que fa aquest pla, el consistori calcula que, aquest any, s'hi podrien acollir unes 80 treballadores del sexe.

Actualitzat

Les prostitutes podran acollir-se al pla integral d'ajudes socials de l'Ajuntament. Una iniciativa del consistori barceloní que vol donar facilitats econòmiques i de formació a totes les dones que vulguin deixar aquesta activitat per dedicar-se a una altra feina mitjançant ajudes econòmiques durant el període de formació.

L'Ajuntament calcula que aquest any s'hi podrien acollir unes 80 treballadores del sexe. Aquest pla, destinat a totes les persones que exerceixen el treball sexual, i específicament a les que utilitzen la via pública, inclou la creació d'una agència que començarà a funcionar al maig i que disposarà d'un telèfon de consulta per atendre emergències. El pla també preveu la creació d'un centre d'acollida i d'un conjunt de mesures de suport psicològic i social.

Les prostitutes, però, creuen que aquest pla té molts buits i no soluciona els seus problemes. Aquest pla d'ajudes, que ha estat negociat amb entitats que donen suport a aquest col·lectiu, vol completar les mesures de l'"ordenança de civisme". Una normativa que va entrar en vigor fa tres mesos i, segons les prostitutes, ha perjudicat molt la seva feina al carrer.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut