Ronda de Dalt al pas per Vall d'Hebron
Ronda de Dalt al pas per Vall d'Hebron
Barcelona

Barcelona destinarà 15 milions a la cobertura de la Ronda de Dalt a Horta

Les obres començaran en el tram comprès entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, al districte d'Horta-Guinardó

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona començarà la cobertura de la Ronda de Dalt, amb una inversió de 15 milions d'euros. Les obres s'iniciaran en un tram comprès entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, al districte d'Horta-Guinardó. El consistori ha plantejat als veïns dues alternatives per cobrir la part més polèmica, la que passa per davant del mercat de la Vall d'Hebron.

L'ajuntament ha anunciat a través d'un comunicat que les obres començaran per aquest tram que és on hi ha més consens. El projecte executiu es podria encarregar entre el gener i el febrer de l'any que ve. El govern municipal ho ha comunicat a la comissió de seguiment de la Ronda de Dalt on hi són presents els veïns.

En aquesta mateixa reunió, el consistori va posar sobre la taula dues alternatives de la cobertura parcial per a la part més polèmica. Les dues es diferencien pels trams de cobertura. La primera proposa cobrir-ne tres. Un, davant del mercat; el segon, al pas per l'Institut Vall d'Hebron i, el tercer, a la connexió entre l'avinguda de Vallcarca i la Ronda.

La segona opció preveu la cobertura d'un sol tros entre el mercat i l'institut. La comissió de seguiment prendrà una decisió entre gener i febrer de l'any que ve.

Els veïns del districte d'Horta-Guinardó de Barcelona han donat el vistiplau a la partida de 15 milions d'euros que el govern municipal ha anunciat que destinarà a la cobertura i millora de la Ronda de Dalt entre els barris de Sant Genís i la Teixonera, però han recalcat que es tracta d'una quantitat "insuficient" per complir amb les seves demandes.

El president del grup Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha qualificat de "burla als veïns" la proposta de cobertura de la Ronda de Dalt que pretén portar a terme el consistori, que té un pressupost menor que el que es preveia en l'anterior mandat.

Anar al contingut