Una esquiadora s'entrena a Sochi.
Imatge d'arxiu de Sotxi, dels últims Jocs d'hivern (Reuters)
Joc Olímpics

Barcelona descarta definitivament la candidatura per als Jocs d'hivern del 2026

L'Ajuntament de la capital catalana no descarta tornar a optar a la candidatura en properes edicions

Actualitzat

Barcelona ha descartat definitivament que la ciutat sigui candidata als Jocs d'hivern de 2026. L'Ajuntament, però, no descarta tornar a optar a la candidatura en properes edicions, d'acord amb les conclusions, que ha presentat aquest dimecres, la Comissió no Permanent del Consell Municipal.

El juliol del 2015, l'Ajuntament de Barcelona va aprovar la creació d'una comissió per estudiar la viabilitat d'aquests jocs, en un ple extraordinari convocat a instàncies del PSC, CiU i ERC –partits que donen suport a la candidatura–, després que el govern municipal de Barcelona en Comú –tot just després d'iniciar el mandat– anunciés unilateralment la renúncia a presentar una candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs d'hivern del 2026.

La comissió, en la qual han participat tots els grups municipals excepte el del PPC i el de la CUP Capgirem, es va reunir en set ocasions –l'última, el 14 d'octubre del 2016–, per escoltar l'opinió de més de 40 experts i, d'aquesta manera, poder fer un judici sobre aquesta qüestió.

Anar al contingut