Barcelona

Barcelona crearà 1.300 llocs de treball per fer arribar la fibra òptica a cada llar

Telefónica preveu fer arribar al juliol a totes les llars de Barcelona la tecnologia de fibra òptica, i proporcionarà així una velocitat de 100 megues de pujada i baixada als clients que s'abonin a aquest tipus de tarifa. D'aquesta manera la capital catalana es convertirà en la primera ciutat espanyola coberta al cent per cent amb aquesta tecnologia.

RedaccióActualitzat
Avui el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, ha explicat que els clients que s'hi abonin disposaran de més velocitat de transferència de fitxers, un senyal de televisió d'alta definició i, en el futur, podran gaudir de les emissions 3D sense necessitat d'utilitzar ulleres.

Per poder dur a terme aquest projecte Telefónica ha contractat 1.300 treballadors d'alta qualificació entre els quals hi ha enginyers, comercials i operaris de construcció de xarxa a domicili.

Faura ha detallat que l'any passat van invertir 334 milions d'euros a Catalunya, dels quals "gairebé tots" es van destinar a Barcelona per a tecnologies mòbils i fixes. Telefónica, a més, està disposada a compartir la xarxa amb altres companyies, sempre que aquestes comparteixin també les despeses.

L'empresari ha vinculat la implantació de la fibra òptica a Barcelona amb la seva capitalitat mundial del mòbil, ja que una major velocitat afavorirà també la transferència de dades dels smartphones, els quals, en un 70% dels casos, es beneficien de les xarxes fixes.

En la seva visita al nou "callcenter" de Telefónica a Barcelona, l'alcalde Xavier Trias ha afirmat que amb aquest projecte la capital catalana es posiciona "en una situació d'avantatge respecte a altres ciutats". Trias, a més, ha subratllat la importància del Mobile World Congress que se celebra aquest febrer, el qual ha definit com "uns nous Jocs Olímpics" per a Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut