Barcelona convertirà la plaça de Sóller de Nou Barris en un nou parc verd

Barcelona convertirà la plaça de Sóller de Nou Barris en un nou parc verd

Barcelona convertirà la plaça de Sóller de Nou Barris en un nou parc verd

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona convertirà la futura plaça de Sóller, al barri de Porta del districte de Nou Barris, en un nou parc verd i cívic. El consistori té previst iniciar les obres a l'octubre i tindran una durada de 15 mesos i un pressupost de 4,5 MEUR. L'ajuntament ha enllestit el projecte de transformació d'aquest espai perquè la plaça sigui "molt més verda i amb nous espais d'estada que la facin més permeable i accessible i convidin al passeig". La remodelació neix de la proposta guanyadora del concurs convocat per recollir les millors idees de cara a renovar la plaça i del projecte participatiu fet amb el veïnat, entitats i infants de l'Escola Palma de Mallorca. Amb l'actuació, es pretén també donar resposta a la reivindicació veïnal de transformar l'espai en un "cor cívic, verd i cultural del barri". Els veïns poden conèixer al llarg d'aquest diumenge les característiques del projecte, en una exposició ubicada a la Fira d'Entitats de la mateixa plaça, que posa fi a la festa major del barri de Porta.

El futur espai tindrà més de cent arbres nous i nova vegetació i arbustos distribuïts i es millorarà la permeabilitat i l'accessibilitat a la plaça. Això últim s'aconseguirà eliminant porxos laterals, instal·lant una nova plataforma única al carrer de l'Estudiant que connectarà la plaça amb el passeig de Ciutat Mallorca i amb diversos camins nous que creuaran la plaça de costat a costat i la connectaran amb els equipaments presents.Al centre de la plaça està previst ubicar-hi un gran espai d'ús polivalent i de relació. També hi haurà un llac al costat de l'edifici de l'Ateneu Bòbila, que es mantindrà i conservarà la font ornamental, tot i que es reubicarà. A més, s'han projectat diverses zones d'estada, àrees de jocs infantils i aparells de gimnàstica per a gent gran, una zona d'esbarjo per a gossos i un espai de relació tipus àgora per organitzar esdeveniments. En paral·lel a aquesta actuació, està previst ampliar l'edifici de l'Ateneu la Bòbila convertint-lo en un pavelló dins del nou parc, amb accés des de la mateixa plaça i conservant l'accés des del carrer de l'Estudiant. Més endavant, està previst enllestir el projecte executiu que concretarà els espais de l'equipament, amb la previsió que les obres d'ampliació comencin el gener del 2019 i finalitzi al cap d'un any, amb una inversió de 3,1 MEUR.