Representants d'entitats de Barcelona donen suport al dret a decidir.
Representants d'entitats de Barcelona donen suport al dret a decidir.
Barcelona.

Barcelona constitueix la seva Taula pel Dret a Decidir

Entitats de Barcelona creen, amb el suport de l'Ajuntament, una taula per impulsar iniciatives a favor de la consulta.

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts s'ha presentat la Taula de Barcelona pel Dret a Decidir, que aglutina entitats, associacions i té el suport de l'Ajuntament de Barcelona amb l'objectiu de confeccionar una declaració per adherir-se previsiblement al mes setembre al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

L'objectiu de la Taula és coordinar el procés de sensibilització ciutadana per sumar voluntats a favor del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i coordinar els barris i districtes de Barcelona per impulsar inciatives a favor de la consulta.

Joan Rigol, expresident del Parlament i coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, ha aplaudit la constitució de la taula i ha explicat que el pacte no només ha d'aglutinar partits polítics, sinó que "ha d'haver-hi una relació dinàmica amb la societat civil". El president de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Cassassas, ha fet una crida a totes les entitats i associacions de Barcelona perquè s'adhereixin a la taula.

  Entre les entitats adherides a la iniciativa, destaquen l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, l'Ateneu Barcelonès, la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (Favb), el Consell d'Associacions de Barcelona i el Consell de la Joventut de Barcelona.

  La constitució de la Taula pel Dret a Decidir a Barcelona segueix la iniciativa de llocs com Girona, Olot, el Vallès Oriental o el Baix Llobregat, on ja s'han constituït. A l'organisme, que coordinarà les activitats de suport al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, s'hi han sumat, entre altres, l'Ajuntament de Barcelona, l'Ateneu Barcelonès i la Federació d'Associacions de Veïns.

Anar al contingut