Barcelona

Barcelona comprarà l'edifici del teatre Tantarantana

L'Ajuntament pagarà 1.300.000 euros i garantirà la continuïtat del teatre, i evitarà que la propietat de l'edifici se'l vengui a un fons d'inversió

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit comprar l'edifici on hi ha la seu del teatre Tantarantana, al carrer de les Flors de Barcelona, a tocar del Paral·lel. El consistori pagarà un milió 300.000 euros per l'edifici on hi ha el teatre. El Tantarantana, pioner de les sales alternatives, amb més de 20 anys d'història, té un contracte de lloguer que acaba al juny i els propietaris volien vendre l'edifici. L'Ajuntament garantirà la continuitat del projecte i suma el teatre a la xarxa d'espais de creació de la ciutat. 

El segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni, i la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, han anunciat l'adquisició. Sostenen que l'objectiu és "donar llarga vida a un projecte" que va començar el 1992 i que fent "aquest esforç econòmic preservem un projecte teatral i artístic per a la ciutat de Barcelona".

La viabilitat de la sala estava amenaçada pel final del contracte de lloguer i per la possibilitat que les dues propietàries de l'immoble se'l venguessin a un fons d'inversió. Collboni ha garantit que el futur projecte artístic de la sala s'escollirà per concurs públic i que es mantindrà fidel a l'esperit actual.

L'Ajuntament suma el teatre a la xarxa d'espais de creació de la ciutat. La previsió és que al setembre ja comenci el nou projecte.

 

Anar al contingut