Trànsit intens en un tram de la Ronda de Dalt
Trànsit intens en un tram de la Ronda de Dalt

Barcelona cobrirà part de la Ronda de Dalt i guanyarà un passeig i un espai verd

El projecte afectarà els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera

RedaccióActualitzat

Una part de la Ronda de Dalt de Barcelona estarà coberta amb un passeig de 180 metres i un nou espai públic verd per als veïns. Aquesta és la primera fase del projecte d'urbanització que ha aprovat l'Ajuntament de Barcelona.

El projecte es durà a terme a la zona del mercat de la Vall d'Hebron i als barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera i és fruit d'un procés de participació ciutadana. Segons l'Ajuntament, és una aposta per crear un nou passeig que es converteixi en un eix d'intercanvi entre els barris de l'entorn, fomentant un nou entorn urbà saludable per a les persones.

La tinent d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ho ha descrit així:

"Allò semblarà un carrer en el sentit de dir que és un espai on la gent podrà seure, podrà passejar, els nens i nenes dels barris podran jugar-hi. Volem dotar-lo de mobiliari urbà, de verd urbà, d'arbres, i que aquell espai d'una vegada per totes es dignifiqui i no sigui només un corredor de cotxes".

Sanz també ha dit que el projecte augmentarà la connectivitat ecològica amb el parc de Collserola i altres espais de la Ronda de Dalt.

L'espai d'urbanització per als vianants tindrà 7.519 metres quadrats, dels quals més de 3.800 s'hauran guanyat amb la cobertura. El passeig comprendrà un tram de 180 metres de longitud i 13,6 metres d'amplada a partir de l'avinguda de Jordà i en direcció Llobregat. Incorporarà tres pèrgoles amb vegetació, una de les quals tindrà 2.000 metres quadrats i comptarà amb plaques fotovoltaiques.

La previsió és iniciar les obres d'urbanització d'aquest tram a mitjans de novembre i acabar-les a finals del primer semestre del 2019. El pressupost d'aquesta fase és de 4,9 milions d'euros.

 

ARXIVAT A:
InfraestructuresUrbanisme Mobilitat
Anar al contingut