Barcelona

Barcelona: capital del videojoc

La capital catalana acull la primera edició de la fira Barcelona Games World, que fins ara es feia a Madrid, i espera tenir gran assistència de públic

RedaccióActualitzat

Des d'aquest dijous i fins diumenge, la Barcelona Games World vol satisfer tant els professionals del sector del videojoc com els jugadors, amb els nous productes que presenten les companyies. La cita d'oci digital se celebra, per primera vegada, a la Fira de Barcelona amb 155 expositors.

Les principals companyies presenten als jugadors les últimes novetats abans, fins i tot, que surtin al mercat. S'hi presenten 70 títols nous, que es poden provar gràcies a més de 1.000 consoles que hi ha instal·lades.


Juan Jiménez, responsable de software de PlayStation Espanya, ens ha explicat quines novetats a nivell mundial porten a la fira.

"Portem més de vint llocs de jocs de PlaySatation VR, les ulleres de realitat virtual, que revolucionaran el mercat a partir del pròxim dia 13 d'octubre, que és quan es farà el llançament. Estem presentant també, per primera vegada a Espanya el vídeojoc Horizon en exclusiva per a PS4 i estem presentant, també en primícia, la nova PlayStation 4 pro, que sortirà a la venda al novembre i que té més potència gràfica, juntament amb un munt de jocs en exclussiva."

Un altre dels objectius de la fira és incentivar el sector del videojoc. Per això, 18 empreses independents de videojocs catalanes hi mostren creacions. Mariona de Mango Protocol, autors del joc Mechanica, ens explica què significa aquesta fira per a una petita startup.  

"És una oportunitat també de conèixer gent, de mostrar el nostre producte a gent de la indústria i també a jugadors perquè és un avenc que està orientat, no només a professionals sinó també a consumidors. I és molt important rebre aquest "feedback" de gent que pot jugar potencialment al teu joc."

Barcelona Games World, que en les 4 últimes edicions s'havia celebrat a Madrid, vol aprofitar les moltes empreses que es dediquen a la indústria del videojoc a Catalunya per convertir-se en un referent europeu. Fins diumenge, s'espera que Barcelona Games World aplegui 100.000 persones.

El sector del vídeojoc va facturar l'any passat a tot Espanya més de 1.000 milions d'euros.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut