Mobile World Congress 2017, a Barcelona
Mobile World Congress 2017, a Barcelona
Barcelona

Barcelona admet "preocupació" dels organitzadors del Mobile per la situació política

L'ajuntament descarta que la cúpula del MWC s'estigui plantejant canviar de seu per la "incertesa" 

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha admès la preocupació de l'organització del Mobile World Congress (MWC) per l'actual moment polític, expressada pel seu conseller delegat, John Hoffman.

El directiu va visitar la ciutat dimecres (el dia de la vaga general) per una reunió del patronat Barcelona Mobile World Capital. Segons el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, va esmentar la "preocupació" per l'actual moment d'incertesa, però en cap cas es va plantejar la possibilitat de deixar d'organitzar el congrés a Barcelona, el que més negoci deixa a la ciutat. Teòricament, el contracte està signat fins al 2023.

Gerardo Pisarello assegura que al patronat del Mobile World Capital hi ha "preocupació" però assegura que no ha canviat el compromís amb la ciutat:

"En el patronat del Mobile només es van pronunciar dues paraules: "preocupació" i "incertesa". Una cosa que és compartida per tothom. Una preocupació general per la situació d'incertesa política. A partir d'aquí, no va haver-hi ni una sola paraula que posi en dubte el compromís de les administracions i de GSMA amb el futur del congrés dels mòbils a Barcelona. Tot el contrari."

Des de Fira de Barcelona asseguren que s'està treballant sense entrebancs per l'edició del 2018, entre el 26 de febrer i l'1 de març.

Constantí Serrallonga, director de Fira de Barcelona, demana un entorn de normalitat:

"El que demanen, com és obvi, és un entorn de normalitat, de seguretat, de no conflicte, per continuar treballant. Però avui el nostre focus és fer la millor edició del MWC aquest 2018."

Ho han explicat avui, durant la presentació del congrés de ciutats digitals, l'Smart City, que se celebra la setmana que ve. Asseguren que han augmentat les empreses i les ciutats participants i que el congrés a Barcelona s'ha consolidat.

Agència Europea del Medicament

I la política també plana sobre un altre gran repte per a Barcelona: aconseguir la seu de l'Agència Europea del Medicament. Ahir el "Financial Times" ho posava en dubte i avui tant l'ajuntament com el govern espanyol asseguren que la candidatura tècnicament és molt bona i que d'aquí a deu dies se sabrà quina ciutat ha guanyat la cursa.

Anar al contingut