Barcelona Activa duplica l'oferta formativa per facilitar l'accés de les dones als càrrecs directius

Barcelona Activa duplica l'oferta formativa per facilitar l'accés de les dones als càrrecs directius

Barcelona Activa duplica l'oferta formativa per facilitar l'accés de les dones als càrrecs directius

Imatge de Gerardo Pisarello i Sara Berbel durent la presentació de la nova oferta formativa de l'Escola de Dones Emprenedores de Barcelona Activa el 24 de novembre de 2016. (Horitzontal)

Imatge de Gerardo Pisarello i Sara Berbel durent la presentació de la nova oferta formativa de l'Escola de Dones Emprenedores de Barcelona Activa el 24 de novembre de 2016. (Horitzontal)

ACN Barcelona.-L'Escola de Dones Emprenedors de Barcelona Activa doblarà el curs vinent el nombre de cursos adreçats a dones professionals que vulguin millorar i progressar laboralment. Concretament, s'oferiran un total de 12 programes variats, dels que cinc seran de nova creació. Segons ha explicat Sara Berbel, directora de Barcelona Activa, l'objectiu és contribuir a trencar el sostre de vidre a les seves respectives carreres, lluitar contra la bretxa salarial entre homes i dones i reduir les desigualtats de gènere. "El que volem fer és impulsar el talent de les dones i posar-lo en valor perquè tant elles com la societat se'l creguin", ha afegit Berbel. Per aconseguir-ho, enguany els programes aniran adreçats a tot tipus de professionals, quan fins ara estaven orientats a la formació de directives. Pel que fa al pressupost, passarà dels 300.000 euros del curs passat als 700.000 d'aquest. En aquest sentit, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha recordat que un dels reptes del consistori "és donar veu a les dones en l'àmbit de l'economia" per fer-la "més innovadora i dinàmica".

Durant l'acte de presentació de la nova oferta formativa de l'Escola de Dones Emprenedores que s'ha fet aquest dijous al matí, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha destacat que tot i que a Barcelona "li agrada presentar-se com una ciutat moderna i d'avançada", en l'àmbit de l'economia té un problema "molt greu" que és la dificultat que tenen moltes dones per poder progressar professionalment. En aquest sentit, Pisarello ha recordat que a la capital catalana la bretxa salarial entre homes i dones és del 25% i que el nombre de dones que ocupen un càrrec de direcció és un 45% inferior al d'homes. Unes xifres que fan evident "un dèficit de l'economia catalana" que és menys dinàmica i innovadora del que deuria ser "perquè no aprofita el talent de les dones".Amb aquest objectiu, el de posar en valor el talent de les dones, la directora de Barcelona Activa, Sara Berbel, ha anunciat un canvi estructural en el funcionament de l'organisme per incloure la perspectiva de gènere en tots els seus àmbits.Pel que fa a l'Escola de Dones Emprenedores, aquest canvi es notarà en un increment substancial del seu pressupost i el nombre de programes que ofereixen, que es doblaran, i pel fet que l'oferta formativa es dirigirà a totes aquelles dones professionals que "vulguin créixer a la feina" i no només a directives com es feia fins ara.Dels cinc nous programes que s'oferiran aquest any, dos seran d'impuls i enfortiment de projectes socioeconòmics i els altres tres de 'mentoring', capacitació per a l'accés a finançament i 'coaching' per optar a càrrecs directius.A més, s'ha definit un conjunt d'activitats tant per a dones emprenedores i empresàries com per a professionals i directives que consisteixen en tallers monogràfics centrats en el lideratge, la negociació i la gestió de riscos, entre d'altres. També s'organitzaran trobades periòdiques de 'networking' per fomentar que es creïn xarxes professionals i de cooperació empresarial.Durant el 2015, Barcelona Activa va atendre 542 dones que van participar a la quarantena d'accions formatives i d'assessorament de l'Escola de Dones Emprenedores, el que suposa un increment del 28%.