Primera Divisió

Barça i Reial Madrid empaten a zero, en un partit marcat pel llançament d'objectes al camp

Barça i Reial Madrid han empatat sense gols al Camp Nou, en el partit estrella de l'onzena jornada de Lliga. Després d'una primera part igualada, en la represa els blaugranes han estat molt superiors i han merescut la victòria per joc i oportunitats clares. Però aquest partit estarà marcat pel massiu llançament d'objectes al terreny de joc, que ha obligat a parar el joc durant quinze minuts en la segona meitat. L'àrbitre Medina Cantalejo ha tingut una mala actuació i ha anul·lat un gol legal de Kluivert en el minut 48.

El primer xut a porteria del partit l'ha fet el Reial Madrid en el minut 3. Roberto Carlos ha xutat una falta des de la frontal de l'àrea que s'ha perdut a la dreta de Bonano. Figo només ha trigat set minuts a perdre els nervis davant d'un Camp Nou hostil. El portuguès ha vist la primera targeta groga del partit per una dura entrada a Cocu. El Barça ha reaccionat al domini inicial del Madrid amb una gran oportunitat. Riquelme ha centrat a l'interior de l'àrea, Kluivert ha pentinat la pilota i Casillas s'ha lluït enviant la pilota a córner. En el minut 13 minut, Figo s'ha atrevit a llençar un córner amb molt de perill, que Cambiasso ha rematat al segon pal, i Bonano, amb la mà, ha salvat el 0 a 1 sota els pals. Després de dos detalls de qualitat de Riquelme, el Madrid ha continuat dominant el partit i ha tingut una nova ocasió en el minut 22. Cambiasso, amb una espectacular xilena, ha posat a prova Bonano. En el 28, una falta de Pavón a Riquelme ha provocat la primera picabaralla entre els jugadors dels dos equips. Roberto Carlos i Guti han protestat per la decisió de l'àrbitre i s'han encarat amb Kluivert. La falta xutada per Frank de Boer ha picat a la tanca defensiva. Raúl ha aparegut en el minut 37 de la primera part amb un xut llunyà molt desviat per sobre del travesser de la porteria de Bonano. La resposta blaugrana ha estat ràpida, amb un xut de Mendieta molt semblant al de Raúl a les mans de Casillas, quan Puyol estava sol a la banda dreta. L'última ocasió de la primera meitat ha estat un cop de cap d'Iván Helguera en temps de descompte, que ha fregat el pal esquerre. La segona part ha començat sense canvis i amb un xut creuat de Motta directament fora. El Barça ha sortit en tromba i l'àrbitre ha anul·lat un gol legal de Kluivert en el minut 48 per un inexistent fora de joc de Gabri. Només tres minuts després, una nova jugada d'atac blaugrana dirigida per Riquelme ha acabat amb un cop de cap de Mendieta fora per molt poc. L'ocasió més clara del Barça i del partit ha estat una centrada de Riquelme al segon pal que ha rematat Cocu, de forma incomprensible, per sobre del travesser. El Madrid ha desaparegut completament del terreny de joc davant d'un Barça molt superior. Riquelme, en el minut 60, ha provat fortuna amb un xut molt perillós des de la frontal que buscava l'escaire. Tres minuts després, en una pilota dividida, Motta s'ha jugat l'expulsió amb una duríssima entrada a Makelele, que no ha pogut continuar al camp. Aquesta acció ha provocat una nova picabaralla, perquè els madridistes han recriminat l'entrada del jugador italobrasiler. El partit s'ha aturat durant uns moments quan Figo ha provat de treure un córner enmig del llançament massiu d'objectes al terreny de joc, en el minut 24 de la segona part. L'àrbitre ha decidit suspendre el partit durant uns minuts per calmar els ànims del públic, i els jugadors s'han retirat al túnel de vestidors. El joc s'ha reprès després de 14 minuts i Van Gaal ha fet el primer canvi del Barça: Overmars per Motta. En la seva primera intervenció, l'holandès ha estat a punt de marcar amb un xut molt ajustat al pal. El Barça ha tingut una nova oportunitat per inaugurar el marcador. Riquelme, el millor del partit amb diferència, ha picat un córner molt tancat que s'ha estavellat al travesser. En el tram final del partit, Casillas i Michel Salgado han salvat en dos ocasions el gol de la victòria de Frank de Boer. Primer, en una potent falta molt llunyana i després en un cop de cap que el defensor blanc ha tret sota la mateixa línia de gol. El llançament massiu d'objectes al terreny de joc podria provocar la clausura del Camp Nou. En l'aspecte esportiu, el Reial Madrid acumula 20 anys sense guanyar un partit de Lliga al feu blaugrana.