Les Barbies d'Amelia Earhart, Frida Kahlo i Katherine Johnson (Mattel)
Les Barbies d'Amelia Earhart, Frida Kahlo i Katherine Johnson (Mattel)
Califòrnia

Barbie homenatja dones que van fer història, com Frida Kahlo o Amelia Earhart

La marca llançarà al mercat disset figures noves que recreen dones modernes que han trencat barreres

RedaccióActualitzat

Les noves Barbies retran homenatge a dones que tenen, o haurien de tenir, un lloc a la història. Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, la companyia Mattel ha anunciat que llançarà al mercat disset figures per rendir tribut a dones d'arreu del món.

La principal novetat és la sèrie Inspiring Women ("Dones que inspiren"), que arribarà a les botigues d'arreu del món amb tres models: l'artista Frida Kahlo, l'aviadora Amelia Earhart, que va ser la primera de travessar l'Atlàntic, i la pionera de les matemàtiques Katherine Johnson, que va treballar per a la NASA.

 

 

A més, hi haurà catorze nines que reproduiran dones modernes que han trencat barreres en el seu terreny. Entre aquestes hi ha la dissenyadora espanyola Vicky Martín Berrocal, la directora de cinema nord-americana Patty Jenkins, realitzadora de "Wonder woman", la campiona de boxa britànica Nicola Adams, la xef francesa Hélène Darroze o la campiona de voleibol xinesa Hui Ruoqi.

També tindran rèplica en forma de Barbie Chloe Kim, Bindi Irwin, Çağla Kubat, Leyla Piedayesh, Lorena Ochoa, Martyna Wojciechowska, Sara Gama, Xiaotong Guan i Yuan Tan. Totes les figures s'emmarcaran en la col·lecció Shero.

Mattel confia que aquests models siguin una "inspiració per a les nenes".

 

Encara no hi ha data de sortida al mercat d'aquests models.

No és la primera vegada que Barbie crea una nina inspirant-se en una dona que considera que pot donar exemple. Ja ho va fer amb la Barbie amb hijab, que recreava la campiona d'esgrima Ibtihaj Muhammad. Aleshores, l'atleta va assegurar que era "un somni d'infància fet realitat".

L'empresa fa una crida a difondre altres models a la xarxa social amb l'etiqueta #MoreRoleModels.

Notícia relacionada: La Barbie amb vel triomfa a Instagram

ARXIVAT A:
8MFeminismeIgualtat de gènere
Anar al contingut