L'alcaldessa de València, Rita Barberá
L'alcaldessa de València, Rita Barberá
València

Barberá: "Zapatero és un incompetent, ignorant, immoral polític i miserable"

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha opinat, sense pèls a la llengua, sobre la prohibició als ajuntaments d'endeutar-se, proposada per l'executiu central. Barberà ha afirmat que es tracta d'una "barbaritat" a la vegada que ha titllat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, d'"incompetent, ignorant, immoral polític i miserable". Les directrius del govern obligaran els consistoris a "refer els seus pressupostos" i impediran que es puguin fer les obres previstes, cosa que perjudicarà els veïns.

Actualitzat
Rita Barberá manifestava així el seu disgust per la prohibició als ajuntaments que s'endeutin, punt que ha estat matisat per l'executiu i que no entrarà en vigor fins al 2011.

L'alcaldessa ha advertit que, a causa d'aquesta retallada, l'Ajuntament no podrà oferir els serveis que són competència de l'Estat i, a més, ha dit que estudiarà la legalitat de la mesura. Barberá considera que tot plegat és la "crònica d'una improvisació". I és que fa només quatre mesos, el govern central va autoritzar els ens locals a endeutar-se fins als 11.000 milions d'euros, en comptes de –opina Barberá- dur a terme una reforma del finançament local. "Aquest decret de retallades és una autèntica salvatjada i una injustícia per als ajuntaments perquè som els que tenim menys dèficit".

Rita Barberá creu que aquesta "gravíssima situació" és conseqüència del "gran desordre" i del "malbaratament" del govern de Zapatero, que "no va prendre mesures davant la crisi". "Ara ens governen des de fora i ens exigeixen una retallada d'almenys 15.000 milions". Aquests diners, conclou l'alcaldessa valenciana, podrien haver sortit dels 13.500 milions euros invertits al Pla E.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut