Madrid

Barberá reapareix per ocupar el seu escó de senadora del Grup Mixt a última fila i al costat de Bildu

L'ara senadora del Grup Mixt cobrarà 700 euros més i és motiu de crítica en un debat encès sobre la corrupció

RedaccióActualitzat

L'exalcaldessa de València Rita Barberá s'ha estrenat com a membre del Grup Mixt al Senat. Entre gran expectació dels mitjans de comunicació i amb poques ganes de parlar, Barberá, que té una causa oberta per blanqueig de capitals, ha reaparegut en la reunió del grup, prèvia al ple de la tarda. Durant les votacions, Barberá ha ocupat el seu nou escó com a membre del Grup Mixt, el 301, situat a l'última filera del plenari i al costat de Bildu, tot i que després s'ha acostat als seus excompanys de partit.

 

L'exalcaldessa vota a favor d'un pacte d'estat contra la corrupció

Durant el ple hi ha hagut un debat encès sobre la corrupció per una moció presentada pel PP a favor de la "regeneració democràtica" i per un pacte d'estat contra la corrupció. El text s'ha aprovat amb els vots del PP, la mateixa Barberá, el Fòrum Astúries i Nova Canàries, i l'abstenció de Ciutadans.

La resta de grups hi ha votat en contra i han acusat el PP de manca de credibilitat per promoure una moció com aquesta.

Un dels més contundents en la seva intervenció ha estat el portaveu de Compromís, Carles Mulet, que ha definit el PP com un partit "podrit i imputat". Els ha acusat "de fer servir les institucions per lucrar-se" i ha dit que, si de veritat volen regenerar la política, el que haurien de fer és "dissoldre's".

Cobrarà 700 euros més

En la sessió d'aquest dimarts, Barberá ha renunciat al seu torn per exercir de portaveu del Grup Mixt al Senat, que li hauria comportat un augment de sou superior als 2.000 euros, i s'ha decidit que sigui portaveu adjunta d'una comissió, la d'Incompatibilitats. Això vol dir que cobrarà uns 700 euros més que quan era senadora del PP.

L'exalcaldessa de València cobrarà 5.332 euros en total. Són 2.813 euros bruts com a sou base, 1.822 euros per venir de fora de Madrid i 697 com a portaveu adjunta de la comissió. Quan era senadora del PP, rebia 4.636 euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut