Madrid

Barberá nega davant del Suprem haver comès un delicte de blanqueig de capitals

L'exalcaldessa de València reitera que va aportar 1.000 euros al PP, però nega que la formació els hi tornés en bitllets de 500, que és el sistema que suposadament s'utilitzava per blanquejar

RedaccióActualitzat

L'exalcaldessa de València i ara senadora en el Grup Mixt, Rita Barberá, ha declarat durant una mica més d'una hora com a investigada al Tribunal Suprem pel cas Imelsa, per un presumpte delicte de blanqueig de capitals.

Barberá, que ha comparegut de manera voluntària davant de l'instructor, ha admès haver fet una donació de 1.000 euros al PP, però nega que els hi retornessin en dos bitllets de 500, que és el sistema que suposadament s'utilitzava per blanquejar. En la mateixa línia, ha assegurat que no coneix cap membre del PP valencià que hagi rebut el reintegrament de les seves aportacions al partit.

Barberà ha assegurat que ella no sabia res d'organitzar campanyes i que només s'encarregava de sortir a buscar vots.

L'exalcaldessa de València ha negat, a preguntes de la fiscalia, l'existència d'una caixa B al PP i el finançament il·legal del partit. Afegeix que ella no gestionava els comptes del grup municipal i que desconeixia el moviments que es feien. 

No respon a l'acusació particular

L'exalcaldessa de València, que ha reproduït l'escrit d'al·legacions que va presentar al jutge de València en què negava la seva vinculació amb una trama de blanqueig, ha respost les preguntes del jutge instructor, l'exfical general de l'estat Cándido Conde-Pumpido, però s'ha negat a respondre les de l'advocada de l'acusació particular, que exerceix el PSOE. 

En els pròxims dies, aquesta acusació particular podria portar a declarar els diputats valencians que van fer que s'imputés Rita Barberá en aquesta causa. També en els pròxims dies, se sabrà si Conde-Pumpido arxiva la causa o demana el suplicatori al Senat per continuar-la jutjant.

La senadora ha arribat a peu a la seu del Suprem abans de les deu del matí, acompanyada del seu advocat, José Antonio Choclán.

La investigació se centra en presumptes ingressos irregulars i blanqueig de diners als comptes del grup del PP a l'Ajuntament de València.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut