Rita Barberá, en una imatge d'arxiu al Senat (EFE)
Rita Barberá, en una imatge d'arxiu al Senat (EFE)
València

Barberá es persona en la causa que investiga el presumpte blanqueig al PP valencià

L'exalcadessa, ara senadora, tindrà com a advocada la seva neboda

RedaccióActualitzat

Rita Barberá s'ha personat en la causa oberta pel "cas Taula", que investiga el presumpte blanqueig de capitals al grup del PP a l'Ajuntament de València. El jutge ha acceptat la petició de l'exalcaldessa valenciana, ara senadora, de constituir-se com a part del procés. Barberá ha designat com a advocada la seva neboda, Rita Corbín.

El jutge del cas va oferir a la senadora la possibilitat de declarar voluntàriament, abans de citar-la com a investigada, petició que Barberá va acceptar, a més de tornar a negar cap blanqueig de diners.

El tràmit que s'ha aprovat ara és el pas previ a la declaració de l'exalcaldessa davant l'instructor, que no li podrà fer preguntes perquè, com a senadora, és aforada.

Barberá té fins al 12 d'abril per personar-se al jutjat o bé per remetre-hi una declaració per escrit. En la causa, ara, hi ha investigades 48 persones.

La fiscalia creu que hi ha indicis de la participació en el blanqueig tant de Barberá com del diputat valencià Miquel Domínguez, i per això ha demanat que el cas l'assumeixi directament el Tribunal Suprem.

Anar al contingut