Hawaii

Barack Obama diu que el sistema de seguretat dels EUA va fallar de manera "inacceptable"

El president dels Estats Units, Barack Obama, considera "totalment inacceptables" les errades del sistema de seguretat dels Estats Units que es van produir en el cas del terrorista nigerià que el dia de Nadal va intentar destruir un avió que cobria la ruta entre Amsterdam i Detroit. Obama ha parlat d'una cadena de negligències que van fer que no es tingués en compte la informació que va aportar el pare del jove sobre la deriva extremista del seu fill.

Actualitzat
Barack Obama ha comparegut per segon dia consecutiu davant la premsa a Hawaii per valorar la revisió dels sistemes de seguretat dels Estats Units després de l'atemptat fallit d'Al-Qaeda en un avió amb destí a Detroit.

Obama ha dit que els sistemes de seguretat van fallar de manera "totalment inacceptable" i ha lamentat que les agències de seguretat no processessin de manera adequada la informació que va aportar el pare del terrorista sobre la deriva extremista del seu fill. Segons ha explicat el president dels Estats Units, el jove nigerià estava inclòs en la llista de sospitosos de terrorisme després dels avisos dels seus progenitors però en canvi el seu nom no apareixia en la llista de persones que no poden viatjar als Estats Units.

El president ha lamentat que les agències de seguretat no connectessin aquestes dades i actuessin amb més diligència. Per això, ha reiterat que es revisin els diferents sistemes de seguretat.

Mentrestant, les autoritats del Iemen han confirmat que l'islamista nigerià va viure uns quants mesos al país, des de l'agost fins a principis de desembre, abans d'intentar fer esclatar l'avió, però han dit que no figurava en la llista del govern sobre sospitosos de terrorisme. En els interrogatoris amb l'FBI, el detingut ha declarat que hi va rebre entrenament i que allà li van proporcionar l'explosiu per a l'atemptat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut