Barcelona

Baños defensa un "no tranquil", però afirma que "la nova oferta té ingredients que cal valorar"

El portaveu de la CUP ha rebutjat l'oferta del candidat a sotmetre's a una qüestió de confiança d'aquí a deu mesos però ha afegit que l'acord és molt a prop i que la seva formació serà l'última d'aixecar-se de la taula de negociacions

RedaccióActualitzat

La CUP torna a oposar-se a la investidura d'Artur Mas a la presidència de la Generalitat. Això impedeix que el candidat de Junts pel Sí surti elegit en aquest segon debat i haurà de recórrer a un nou ple que s'haurà de convocar abans del 9 de gener.

Aquest migdia, el portaveu de la CUP, Antonio Baños, ha anunciat que el seu grup no farà costat a Mas. "És un no, però és un no tranquil", ha dit. Segons el diputat de la CUP, "diem no avui amb la certesa que el sí important, el sí a la república ni es debat, ni s'acaba, ni s'esgota aquest matí".

Baños ha explicat que la nova oferta de Mas -de sotmetre's a una qüestió de confiança i de compartir una presidència amb tres membres del govern- "és insuficient", però ha apuntat que "té ingredients que volem valorar". Creu que no dóna resposta a la petició d'eixamplar la majoria social i que no és una oferta de consens, tot i que troba interessant la idea de sotmetre el president a una qüestió de confiança.

El portaveu de la CUP ha subratllat, en tot cas, que no es tracta d'un no "enrocat". Ha considerat que l'acord és molt a prop i que la CUP serà l'última d'aixecar-se de la taula de negociacions. Ha dit que la seva oferta de suport és per arribar als 72 diputats i ha rebutjat la idea de les eleccions anticipades per ser "reaccionària". En aquest sentit, la CUP ha convocat una assemblea per al 29 de novembre per intentar avançar cap a una entesa amb Junts pel Sí.

50 pàgines amb les bases per a un acord

Aquest mateix dijous, la Candidatura d'Unitat Popular ha difós un document de 50 pàgines titulat "Fil a l'agulla" amb la postura de la formació davant les negociacions amb Junts pel Sí. La publicació, de la qual s'han editat 50.000 exemplars, reitera els tres eixos programàtics de la campanya de la CUP: "independència, pobresa zero, prou corrupció".

El partit explica que el document "no és el programa polític" de la CUP, sinó que són "els mínims" que consideren "imprescindibles, com a sòl ètic i polític, per a un acord". En el text, la formació anticapitalista insisteix en la tesi que manté des de l'endemà del 27-S: cal prioritzar "el què, el com i el quan abans d'abordar un qui que hauria de ser necessàriament coral, col·legiat i mancomunat".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut