Barcelona

Baños assegura que "entre Mas i la fi del procés" hi caben moltes fórmules de consens

El cap de llista de la CUP confirma a Carme Forcadell que la seva formació no investirà Mas com a president de la Generalitat

RedaccióActualitzat

Els dirigents de la CUP Antonio Baños i Anna Gabriel han informat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que el seu grup no votarà a favor de la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat, ni en la primera ni en la segona volta. El cap de llista de la CUP ha remarcat que "entre votar Mas i descarrilar el procés hi ha un ampli espai polític" per intentar arribar a un consens.

Després de gairebé una hora i mitja de reunió, Baños i Gabriel han traslladat a Forcadell que la CUP considera que hi ha moltes altres opcions, altres noms que creuen que serien viables, però no han concretat quins. Diuen que hi ha un espai gran per trobar fórmules de consens amb Junts pel Sí.

Segons Baños, Artur Mas ja és una "pantalla passada" i ara cal que Catalunya la presideixi una persona de consens amb un projecte polític engrescador: "No es tracta que això és o Mas o la fi del procés, o Mas o eleccions anticipades, o Mas o res més. Entre aquestes dues opcions hi ha un munt de solucions."

 

 

Entre avui, demà i divendres, la presidenta del Parlament es trobarà amb tots els caps de llista i, un cop fetes les reunions, haurà d'encarregar a un candidat el discurs d'investidura. Previsiblement el ple d'investidura del nou president de la Generalitat es farà dilluns que ve a la tarda.

Abans de reunir-se amb Baños i Gabriel, la presidenta de la cambra s'ha entrevistat durant 40 minuts amb Lluís Rabell, de Catalunya Sí que es Pot. Rabell ha confirmat a Forcadell que no votaran la investidura d'Artur Mas.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut