Baños als Comuns: "Fan la viu-viu, però en algun moment hauran de dir alguna cosa"

RedaccióActualitzat

A les portes de la que es preveu setmana decisiva pel que fa a saber la data i la pregunta del referèndum, Antonio Baños, portaveu de Súmate, ha criticat els Comuns per la seva indefinició.

En "L'entrevista del diumenge", del canal 3/24, Baños ha criticat que els comuns no es posicionin clarament sobre si donen suport o no a una consulta:

"Hi ha gent que està fent la viu-viu. Els seus interessos polítics són totalment legítims, però en algun moment hauran de dir alguna cosa. Perquè criticar molt que el 9N no fos vinculant per exigir ara un 9N no vinculant té un punt d'ironia bastant notable."

El portaveu de Súmate creu que els contraris al procés centren l'atenció ara en els aspectes formals i ja no en qüestionen el fons.

"Tota aquesta mena d'impediments sobre el procés són ja qüestions sobretot formals: 'que si hauries d'anar a saludar aquest, que si envia-li un e-mail a l'altre i si no ets un maleducat, que si la Comissió de Venència ha dit'. La Comissió de Venècia que, jo que tinc 50 anys, no n'havia sentit a parlar. I ara resulta que sense la Comissió de Venència no pots fer cap acció política sobirana."

El portaveu de Súmate troba lògica la posició de la Comissió de Venècia:

"Òbviament blinda l'estabilitat dels estats i serà esbiaixat cap a aquesta banda. No és de nacions sense estat ni de moviments d'alliberament."

Baños diu que veu el món independentista més unit que mai tot i les diferències ideològiques, i això es demostra en qüestions com la llei de desconnexió que s'està elaborant.

Entén que Puigdemont vagi al Congrés amb els fets consumats

Baños diu que entén "molt bé" que el president de la Generalitat vagi al Congrés a explicar "una circumstància ja feta" respecte al referèndum, com Puigdemont ha ofert en una entrevista al diari "Ara".

Baños creu que hi ha una "tendència" a convertir les Corts espanyoles en escenari d'una "espècie d'humiliació pública", ha dit posant d'exemple el pla Ibarratexe i la demanda de traspàs de competències per a una consulta el 2014 amb els diputats Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut