Concentració al centre de Mataró per les preferents.
Concentració al centre de Mataró per les preferents.
Madrid

Bankia prioritza els clients de més edat i amb menys ingressos en el procés d'arbitratge sobre les preferents

Els afectats per les preferents de Bankia poden acollir-se a l'arbitratge des d'aquest dijous. Tindran prioritat els clients amb una inversió inferior a 10.000 euros, els de més edat i els que tinguin menys ingressos familiars. En altres entitats com Catalunya Banc ja fa temps que s'aplica el procés d'arbitratge. Molts dels inversors han recuperat els diners.

RedaccióActualitzat
Des d'aquest dijous els clients de Bankia poden demanar l'arbitratge de les polèmiques participacions preferents. Això passa després que s'han definit els criteris per poder-s'hi acollir. Tindran prioritat els que hi tinguin una inversió inferior als 10.000 euros. També es prioritzaran els clients de més edat i els que tinguin menys ingressos. I es valorarà el percentatge de la inversió respecte al patrimoni familiar.

A l'hora d'acollir-se a l'arbitratge es tindrà en compte la documentació del contracte de preferents, si hi falta informació o si és enganyosa, com ara que es defineixi com un producte sense risc o no complex. També es valorarà si es va aplicar algun procediment per conèixer el perfil del client, i l'experiència inversora del comprador. Bankia rebrà les sol·licituds fins al 30 de juny.

En altres entitats intervingudes, com Catalunya Banc, ja fa temps que s'aplica el procés d'arbitratge. En la majoria de casos, els inversors han recuperat la totalitat dels seus diners.

Gran part dels afectats per les preferents de Caixa Laietana que van canviar-les per accions de Bankia podran acollir-se a l'arbitratge. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ho va aclarir la setmana passada al Congrés dels Diputats, durant el debat de convalidació del decret llei de sobre els arbitratges per afectats per les participacions preferents.
Anar al contingut