Oficina de Bankia
Oficina de Bankia
Madrid

Bankia obre un procediment exprés per atendre els afectats per les clàusules terra

Els clients que van contractar una hipoteca amb clàusula terra podran recuperar els diners pagats de més amb interessos

RedaccióActualitzat

Bankia ha anunciat que posarà en marxa un procediment exprés perquè els clients que van contractar una hipoteca amb clàusula terra puguin demanar el retorn dels diners pagats de més amb interessos. L'entitat oferirà la possibilitat que s'ingressin els diners o s'amortitzi capital pendent de pagar de la hipoteca.

Bankia ho ha anunciat el mateix dia que ha presentat els resultats de l'any passat. Les provisions per retornar les clàusules terra han estat precisament una de les causes de la caiguda de beneficis de l'entitat el 2016, quan el banc va guanyar 804 milions d'euros, gairebé un 23% menys que el 2015. Uns resultats, diuen, fruit dels tipus d'interès baixos, les provisions per afrontar la devolució dels diners de les clàusules terra i l'impacte de la sortida a borsa als Estats Units.

A més a més, el president de Bankia ha dit que han intentat mantenir la rendibilitat i la solvència per poder incrementar els dividends. Divendres també van anunciar que es tornarien uns 200 milions de les ajudes rebudes de l'Estat.

Anar al contingut