Madrid

Bankia es desploma un 14% i l'Ibex perd un 1,11%

L'Ibex-35 ha perdut un 1,11% al tancament de mercat i ha cedit la barrera dels 6.600 punts per primera vegada en nou anys, amb el llast de Bankia, que s'ha desplomat un 14,08%. La prima de risc espanyola superava els 490 punts bàsics. Després d'encadenar cinc sessions en vermell, el selectiu espanyol s'ha aturat en els 6.537,9 punts, de manera que ha superat el seu mínim anual. El BBVA s'hi ha deixat un 2,79% i el Santander, un 1,66%. IAG, participada de Bankia, ha perdut un 7,77%, mentre que Abengoa baixa un 4,84%. A la banda dels guanys, ACS s'ha revalorat un 6,83% i FCC, un 5,62%.

RedaccióActualitzat
La caiguda de Bankia, que ha perdut un 14,08%, ha arrossegat la cotització de la resta de bancs: Banco Popular (-4,61%), Bankinter (-4,43%), Caixabank (-3,08%), BBVA (-2,79%), Banc Sabadell (-2,58%) i Banco Santander (-1,66%).

Al mercat de deute públic, i després que el Tresor tornés a pujar el rendiment per col·locar bons, la prima de risc seguia disparada i feia pujar la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys al 6,33%.75 euros per títol, l'entitat ha perdut més d'un 60% del seu valor.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors ha considerat que la caiguda lliure de Bankia no justificava la suspensió de la seva cotització a la borsa, ja que suspendre la cotització d'una companyia suposa privar els inversors de la possibilitat d'obtenir líquid amb la venda dels seus títols.

Tot plegat coincideix amb el fet que el Tresor Públic espanyol ha col·locat 2.493 milions d'euros en bons i obligacions, en tres emissions de bons a tres i quatre anys, i n'ha apujat entre un 20% i un 50% la rendibilitat, que en algun cas ha superat el 5%.

Aguirre assegura que la fusió de Caja Madrid "va ser un matrimoni a punta de pistola"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha assegurat que el problema de Bankia sorgeix de la fusió de Caja Madrid amb altres sis entitats, operació que "va ser un matrimoni a punta de pistola". Aguirre, que ha fet aquestes declaracions en el ple de l'Assemblea regional, ha tornat a responsabilitzar de la nacionalització parcial de Bankia el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, a qui ha qualificat de "militant socialista de l'agrupació de Chamartín".

Segons la presidenta regional, tota la normativa fa responsable de la supervisió de les caixes i els bancs el Banc d'Espanya. "Fins al 17 d'abril, el seu governador afirmava que totes les entitats que es van veure embolicades en fusions complien amb el pla de sanejament i va enviar una carta a Bankia en el mateix sentit", ha revelat.  La dirigent ha assenyalat que Fernández Ordóñez va "incomplir les seves responsabilitats" i que una revista "no escorada a cap costat" com 'The Economist' afirmava que el Banc d'Espanya era "la vergonya dels reguladors".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut