Rohingyes refugiats en un campament de Bangladesh fent cua per aconseguir menjar (Reuters)
Rohingyes refugiats en un campament de Bangladesh fent cua per aconseguir menjar (Reuters)
Dacca

Bangladesh i Birmània acorden repatriar en dos anys els 650.000 rohingyes desplaçats

L'Unicef alerta que uns 350.000 nens rohingyes refugiats a Bangladesh estan en situació de risc per l'arribada de grans pluges a la zona

RedaccióActualitzat

Els governs de Bangladesh i de Birmània han acordat repatriar en dos anys els 650.000 rohingyes refugiats a Bangladesh. El pacte diu que el seu retorn a Birmània, d'on van començar a fugir el mes d'agost per evitar la repressió de l'exèrcit, es faria en un termini de dos anys des del moment que comenci el retorn dels membres d'aquesta minoria musulmana. De moment, encara no s'ha concretat aquesta data.

L'acord l'ha anunciat Bangladesh després de dos dies de reunions de delegacions dels dos països. Les autoritats birmanes encara no s'hi han pronunciat de manera oficial.

Les ONGs ja han advertit que no hi ha les condicions necessàries que garanteixin la seguretat dels rohingyes a Birmània, un país de majoria budista on els membres d'aquesta minoria musulmana no tenen cap dret. L'ONU ha qualificat la repressió dels últims mesos de neteja ètnica.

 

 

Aquest dimarts, l'Unicef ha alertat del perill que suposa per als rohingyes l'arribada de grans pluges, especialment per als nens, que són més de la meitat dels 650.000 refugiats d'aquesta ètnia a Bangladesh. El representant de l'Unicef en aquest país, Edouard Beigbeder, avisa que "centenars de milers de nens viuen ja en condicions horribles i s'enfrontaran a un perill encara pitjor, com les malalties, les inundacions, les esllavissades de terra i més desplaçaments".

Aquesta agència de l'ONU indica que els ciclons tropicals que cada any arriben entre el març i el juliol, i també entre el setembre i el desembre, juntament amb les pluges monsòniques, previstes a partir del juny, amenacen d'agreujar les possibilitats d'agafar malalties com el còlera, l'hepatitis E i la malària.

ARXIVAT A:
Drets humansMigracionsRohingyesRefugiats
Anar al contingut