Catalunya

Bandera blava per a 89 platges i 19 ports catalans

Un total de 108 platges i ports catalans poden fer onejar aquest estiu la bandera blava que atorga una fundació de la UE com a reconeixement de qualitat ambiental, sanitària i de seguretat i serveis. El nombre de banderes a Catalunya és el mateix que l'any passat, tot i que les platges de la demarcació de Barcelona n'han perdut tres, que han anat a parar a platges de Tarragona i Girona.

Actualitzat
Un total de 89 platges catalanes de 34 municipis o 19 ports esportius han aconseguit la bandera blava, el guardó que atorga anualment la Fundació Europea d'Educació Ambiental per distingir la qualitat ambiental. En tots els casos els tècnics han comprovat l'estat de l'aigua, el grau de control dels residus generats, les condicions higieniques i sanitàries de la sorra, la conservació del medi natural, els serveis i el condicionament de la zona.

A la demarcació de Girona, l'Estartit perd una de les quatre banderes blaves que tenia perquè la de la platja de l'Estartit li ha estat retirada. Guanyen un bandera blava les platges del Canyaret, de Sant Feliu de Guixols, i la de Sant Francesc, a Blanes.

Al litoral de Barcelona s'ha afegit una bandera blava a la platja d'Ocata, al Masnou, però Sitges perd les que tenia la Ribera, la Barra i l'Estanyol, i Vilanova i la Geltrú la de Sant Gervasi.

A la costa tarragonina perd el distintiu de platja de primer nivell la de Riudemar, a Deltebre, però lluiran bandera blava nova les de Calafató, a l'Ametlla de Mar, i la de Sant Pere, a Cambrils.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut