Nova York

Ban Ki-moon exigeix un missatge contundent del Consell de Seguretat de l'ONU per a Damasc

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha criticat implícitament la passivitat del Consell de Seguretat, que, segons ell, representa donar permís al règim de Bashar al-Assad per continuar matant. I li ha demanat que enviï un missatge al món advertint que hi haurà conseqüències si Síria no respecta el pla de pau que defensa l'enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab, Kofi Annan.

RedaccióActualitzat
El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha criticat implícitament la passivitat del Consell de Seguretat, que, segons ell, representa donar permís al règim de Bashar al-Assad per continuar matant, i li ha demanat que enviï un missatge al món advertint que hi haurà conseqüències si Síria no respecta el pla de pau que defensa l'enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab, Kofi Annan.

La comunitat internacional està dividida sobre com s'ha de respondre a la crisi siriana, que ja fa 16 mesos que dura. La Xina i Rússia, que són membres permanents del Consell de Seguretat i hi tenen dret a veto, sempre s'han oposat a una intervenció militar.

Les paraules de Ban Ki-moon arriben després de la que probablement ha estat la matança més sagnant perpetrada pel règim de Bashar al-Assad contra la població.

Divendres, van ser molt nombroses les manifestacions a diverses ciutats del país contra el règim. Unes protestes que també van servir per retre homenatge a les més de 200 víctimes que van morir dijous a Tremseh. Damasc, per la seva banda, acusa suposats grups terroristes de perpetrar la matança.
Anar al contingut