Barcelona

Baltasar xifra en un 14% l'alça del preu del lloguer a Catalunya en l'últim any

El conseller d'Habitatge, Francesc Baltasar, ha rectificat les dades facilitades ahir per la ministra Maria Antonia Trujillo sobre els preus dels lloguers a Catalunya. Baltasar ha dit que els preus són força més alts que les dades del ministeri. Concretament, Baltasar ha dit que a Catalunya el lloguer d'un habitatge s'ha encarit un 14% l'últim any i que els preus per llogar un pis superen de mitjana els 11 euros per metre quadrat. La xifra supera 3 punts els 7,41 euros/m2 que va donar Trujillo i que situaven Catalunya com la quarta comunitat autònoma més cara per llogar una vivenda.

Actualitzat
El conseller d’habitatge Francesc Baltasar ha explicat que ell va “anar a veure la constitució de l’observatori sobre el lloguer del sòl, justament perquè, entre d’altres coses, crec que és molt interessant saber què és el que està passant a tots els altres llocs, però no perquè cregui que es puguin elaborar grans estadístiques estatals al marge del que passa a les comunitats autònomes". Ho ha dit en una jornada organitzada pel col·legi d’agents de la propietat immobiliària a Barcelona.

Baltasar ha corregit la xifra que Maria Antonia Trujillo va donar sobre el mercat del lloguer de pisos a Catalunya, que va situar en els 7,4 euros per metre quadrat, després de registrar una alça de poc més d’un 1% en l’últim any. Segons dades de la conselleria, més de 3 punts per sobre, al voltant dels 11 euros per metre quadrat, un 14% més que l’any passat.

Segons dades de la ministra, Catalunya era la quarta comunitat autònoma més cara a l'hora de llogar un habitatge amb una mitjana de 7,41 euros per metre quadrat, per sota dels 11,38 euros/m2 de Madrid, els 9,92 euros/m2 del País Basc i els 7,95 euros/m2 de Navarra. No obstant, segons les dades facilitades per Baltasar, Catalunya passaria a ser la comunitat més cara al costat de Madrid.
Anar al contingut