Barcelona

Baltasar es torna a disculpar per la tesi del llamp i nega que pressionés els agents rurals

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha reiterat les seves disculpes per haver atribuït erròniament a un llamp l'inici del mortal incendi d'Horta de Sant Joan, encara que ha negat que caigués en la precipitació o que orientés els agents rurals. Baltasar ha comparegut davant la Comissió d'Investigació del Parlament després de la intervenció del titular d'Interior, Joan Saura. Com ja va fer el 18 de gener passat, Baltasar ha demanat disculpes i ha admès el seu error, propiciat segons la seva versió per les informacions que li van transmetre els agents rurals després d'haver seguit "un rigorós mètode de treball", per la qual cosa els va atorgar una "confiança absoluta".

Actualitzat
Baltasar ha insistit que no hi va haver precipitació, que no va apressar els agents rurals perquè fessin la seva feina i que no els va orientar en cap direcció perquè traguessin les seves conclusions. A més, ha assegurat que, amb la informació que tenia -que es va demostrar errònia, ja que l'incendi va ser provocat per dos suposats piròmans ja detinguts-, "hauria estat molt greu que l'hagués ocultat" i que no hagués ofert la roda de premsa del 24 de juliol, quan va abraçar "amb rotunditat" la tesi del llamp.

Baltasar, que ha celebrat que ja no se l'acusi de ser un "mentider" i que es doni per fet que no hi va haver manipulació, ha admès que es va equivocar quan va afirmar "rotundament" que la tesi del llamp era la certa. "He après la lliçó", ha subratllat.

De la seva banda, Jordi Turull (CiU) ha reconegut que un error "el pot cometre tothom, perquè forma part de la condició humana", encara que això no obstant l'ha acusat d'haver-se "precipitat" i d'haver fet una "mala administració" de la informació de la qual disposava, la qual cosa "va contaminar" la investigació posterior. Igualment, el diputat del PP Rafael Luna l'ha acusat d'"escudar-se" darrere del cos d'agents rurals per tapar les seves responsabilitats.
Anar al contingut