Barcelona

Baltasar admet per primer cop que el govern es planteja derogar el minitransvasament

El govern català ha plantejat públicament per primera vegada la possibilitat de no fer la canonada que ha de portar aigua de l'Ebre a Barcelona. Ho ha dit el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, que assegura que amb el que ha plogut i amb el que les previsions diuen que encara ha de ploure, s'estan plantejant conjuntament amb el govern central derogar el decret llei amb les mesures contra la sequera i també el ministransvasament.

Actualitzat
Després de les pluges dels últims dies, de la previsió que hi plogui més, i del notable augment de les reserves dels pantans, la Generalitat es planteja derogar el reial decret de la sequera que la construcció de la canonada que ha de portar aigua de l'Abre a Barcelona. Així ho ha admès, per primer cop, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar que, en declaracions als periodistes ha explicat que l'executiu català està analitzant com garantirà el subministrament d'aigua en un futur si finalment es deroga el minitransvasament.

Baltasar ha assegurat que estan en contacte permanent amb el govern espanyol per prendre una decisió i ha descartat que en cap cas, l'Estat derogui la captació d'aigua i la Generalitat construeixi la canonada. Aquesta decisió es prendrà en poc temps.

Precisament el portaveu del grup socialista al Congrés, José Antonio Alonso, ja va avançar ahir que el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí tindrà enllestit en les pròximes hores un informe que permetrà saber si les últimes pluges són suficients per derogar el minitransvasament. En qualsevol cas, aquestes declaracions del conseller Baltasar són les primeres d'un membre del govern català plantejant públicament aquesta possibilitat.


També s'estan avaluant totes les mesures preses fins ara per combatre la sequera, i poden haver-hi més canvis. Per exemple, es mantindran les aportacions d'aigua amb vaixell que s'havien pagat -durant tres mesos-. Però no n'hi haurà més. L'últim viatge serà el 15 d'agost.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut