Sant Joan Despí

Balmón apel·la a la intel·ligència i la coherència dels diputats crítics i els diu que han de seguir el camí de Ros

El secretari d'Acció Política del PSC, Antonio Balmón, apel·la a la intel·ligència i a la coherència dels tres diputats díscols i els diu que, si no tenen interessos particulars, han de seguir el mateix camí que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i renunciar a l'escó. Balmón insinua que poden estar provocant una escissió del PSC.

RedaccióActualitzat

El secretari d'Acció Política del PSC, Antonio Balmón, ha alertat els tres diputats del seu partit que dijous van trencar la disciplina de vot que, si no tenen cap interès particular, han de seguir el mateix camí que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i cedir la seva acta de parlamentaris. De fet, la direcció del PSC ha donat un ultimàtum a Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura perquè facin aquest pas abans que s'acabi el dia.

A "L'entrevista del diumenge" del canal 3/24, Balmón ha explicat que aquest diumenge no pensa parlar amb els diputats rebels. Considera que la solució no passa per un càstig disciplinari, sinó perquè ells, abans, actuïn amb responsabilitat i cedeixin l'acta per no posar en crisi la unitat d'acció política del partit. El número 2 del PSC ha tornat a posar en dubte les intencions reals dels diputats rebels.

"Hem de reflexionar sobre com retallem aquesta distància. Si realment l'interès és col·lectiu i no personal, particular, com la retalles? Jo crec que el que hem de fer és ser intel·ligents uns i altres, però el que no podem posar en crisi és la nostra unitat d'acció política."

Balmón ha afegit que "a mi se m'escapa aquest comportament, l'hi dic sincerament. Per què van abandonar una votació tan tàctica en la qual tu no estàs avaluant el contingut del que representa per a nosaltres la consulta? Per què en una votació tan tàctica es té aquest comportament? Per què en el mateix moment o en els dies següents surten algunes persones dins del PSC i diuen que volen formar un partit nou?"

Balmón ha admès que "a mi això em planteja interrogants. Però, és clar, jo no tinc respostes per a aquests interrogants". Finalment, el número 2 del PSC ha reblat que "és un tema de responsabilitat política, no d'estatuts del partit. És més d'un codi ètic que no pas d'un tema disciplinari. Francament, jo espero una alçada de mires d'aquests tres companys".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut