Barcelona

Ballesteros: "Que el PSC bulli no significa que estigui en descomposició"

Ballesteros ha assegurat que la gestora mantindrà una "absoluta neutralitat" cap a les possibles candidatures a liderar el PSC

RedaccióActualitzat

Després del comiat de Pere Navarro com a primer secretari del PSC en la reunió del consell nacional de diumenge, el Partit dels Socialistes de Catalunya ha iniciat el camí per escollir la nova direcció amb la incògnita de qui la liderarà. Ha estat en la primera reunió de la comissió gestora, que presideix l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i que ha començat a treballar després d'haver estat ratificada pel consell nacional.

Ballesteros ha assegurat que pren aquest repte "amb gran responsabilitat", i ha advertit:

"Que el partit bulli no significa que estigui en descomposició o destrossat. No està bullint perillosament, sinó sortosament i democràticament", ha apuntat el dirigent."

Ballesteros ha assegurat que la gestora mantindrà "absoluta neutralitat" cap a les possibles candidatures i les discussions internes del partit, i ha negat una divisió després del consell nacional de diumenge: "Es va formar una pinya d'un gran castell que serà de la màxima altura, amb força, valor i seny."

Els crítics i les invitacions al consell nacional

Josep Fèlix Ballesteros ha afirmat aquest dilluns que si els diputats del Parlament crítics no van assistir al consell nacional del partit de diumenge és perquè ells no van voler, no perquè el partit els hagués vetat.

"Qui no hagi volgut anar al consell nacional és perquè no deu haver volgut o no hi deu haver tingut interès. A partir d'aquí, que cadascú amb el seu pa s'ho mengi", ha sentenciat en roda de premsa.

La diputada del PSC Marina Geli, que al costat de Joan Ignasi Elena i Núria Ventura es va desmarcar de la disciplina de vot al Parlament i van ser sancionats per aquesta raó, es va queixar dissabte que el partit s'havia "oblidat" d'invitar-los a la reunió de diumenge.

Preguntat per què en la gestora no hi ha representants dels sectors crítics, Ballesteros ha respost que aquest òrgan no és una qüestió de "crítics i no crítics", sinó que està compost per persones preparades per pilotar el PSC cap a un congrés extraordinari. "La comissió gestora no ha de tenir càrrega política, sinó tècnica", ha sentenciat.

Cap de setmana del 19 i 20 de juliol

El congrés extraordinari del PSC d'on sortirà la nova cúpula serà el 19 i el 20 de juliol. Ara mateix sembla que ningú vulgui fer el pas endavant, després de la inesperada retirada de Núria Parlon, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, que s'havia postulat com a candidata i que semblava tenir força consens.

L'incombustible Miquel Iceta s'ha ofert per al que faci falta, però els crítics alerten del risc de "ruptura total" del partit si s'opta pel veterà diputat. Si no es presenta Iceta, ho podria fer un home pròxim al dirigent socialista, com és el senador Carles Martí, pròxim a Iceta.

Elena: "La situació està enrocada"

Un dels crítics, el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha dit a "Els Matins" que veu la situació enrocada. "Hi ha un enrocament en la majoria orgànica del partit que frena la gent que volia dirigir el partit", ha dit.

Elena no veu com una opció la possibilitat que Miquel Iceta sigui el relleu de Navarro i ha declarat que "si la candidatura d'Iceta va endavant i el seu discurs és el dels últims temps, la situació interna es complica molt i molt".

Elena ha afegit que s'inclina per no optar tampoc a ser candidat, però diu que vol parlar amb molta gent abans de prendre una decisió definitiva.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut