Primer pla de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en roda de premsa a l'Ajuntament el 17 de maig del 2017. (Horitzontal)
Primer pla de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en roda de premsa a l'Ajuntament el 17 de maig del 2017. (Horitzontal)

Ballesteros avisa a Oppida que no adjudicarà "a dit" la gestió d'un espai de creació artística a la Tabacalera

ACN Tarragona.-L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha advertit a la plataforma ciutadana Oppida que no està disposat a cometre "una il·legalitat" i adjudicar "a dir" l'espai de creació artística que l'Ajuntament vol ubicar a l'antiga fàbrica de Tabacalera. Després que membres d'aquesta entitat ocupessin simbòlicament l'espai el passat cap de setmana, el batlle ha recordat que primer caldrà enllestir el pla director de l'equipament i que, posteriorment, es traurà l'espai a concurs públic perquè s'hi presenti "qui vulgui". "No poden demanar que els fem a mida i a dit una cosa que volem fer per a tothom i amb un concurs", ha reblat Ballesteros.

L'alcalde s'ha mostrat convençut que el pla director de Tabacalera, que s'està treballant amb la Generalitat, estarà enllestit abans de finals d'any. Posteriorment, l'Ajuntament preveu treure a concurs l'esperat "espai de creació i promoció artística" a principis de l'any vinent. Segons Ballesteros, "les coses s'han de fer bé i no es pot demanar que cometem una il·legalitat".Aquest cap de setmana, Oppida va ocupar simbòlicament l'emblemàtic edifici de la Tabacalera i hi va organitzar diverses activitats festives i lúdiques per denunciar la degradació de l'espai, en desús i tancat des de fa 10 anys. L'entitat reclama que l'antic recinte sigui autogestionat i es "recuperi per a la ciutadania". Membres d'Oppida es va reunir al mòdul número 6 (M6) del recinte per celebrar-hi una assemblea i, finalment, hi van passar la nit. Concerts de música, tallers de circ, classes de ioga, jocs per a la mainada i un dinar popular són algunes de les activitats que es van celebrar dins el local i el seu entorn. La Guàrdia Urbana de Tarragona es va presentar a la Tabacalera per identificar els membres d'Oppida, però no va portar a terme cap desallotjament. Posteriorment, la regidora de Seguretat, Begoña Floria, va anunciar l'arxivament de les diligències obertes amb motiu de l'ocupació. Ballesteros, sobre el pàrquing Jaume I: "Jo també vull que s'arribi fins al final"D'altra banda, l'alcalde de Tarragona ha replicat al grup municipal de la CUP que el govern municipal també vol "que s'arribi fins al final" en el cas de les presumptes irregularitats en el pàrquing Jaume I. Els anticapitalistes van reclamar aquest dimarts al govern que no obstaculitzés la investigació, després que el jutge hagi sol·licitat a les parts ampliar el termini d'investigació de la causa. La regidora de la CUP Laia Estrada va instar el govern de Ballesteros a "acceptar l'ampliació del termini d'investigació proposat pel jutge, en comptes d'oposar-s'hi, tal com ja van fer quan el jutge va proposar que el cas es declarés causa complexa". La CUP també va demanar al consistori que l'empresa municipal d'aparcaments lliuri al pèrit auditor tota la informació sol·licitada al febrer per poder esclarir "per què hi ha 20 MEUR pendents de justificació". En aquest sentit, Ballesteros ha recordat que, quan va arribar a l'alcaldia, va encarregar una auditoria tècnica, comptable i de gestió i la va posar en mans de la fiscalia i dels grups municipals. "Em semblava una situació greu, vam fer plegar al gerent i vam decidir no posar-hi ni un euro més", ha manifestat. "Per tant, nosaltres també volem que s'arribi fins al final", ha conclòs Ballesteros.

Anar al contingut