Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona.
Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona.
Tarragona

Ballesteros assegura que Tarragona no acollirà l'armament químic sirià

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha assegurat aquest dijous que no arribaran armes químiques procedents de Síria al port de la ciutat.

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha assegurat aquest dijous que no arribaran armes químiques procedents de Síria al port de la ciutat.

Ballesteros ha manifestat "no tenir cap informació, ni oficial ni oficiosa", sobre la notícia que el president nord-americà, Barak Obama, ha demanat al seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy, que Tarragona aculli armament químic sirià.

L'alcalde ha reclamat que es parli de la ciutat per inversions industrials com "la Façana Marítima, el tercer fil, el mercat municipal o els Jocs del Mediterrani" i "no per a quan no saben on col·locar segons quines coses".

En un comunicat enviat pel Port de Tarragona aquest mateix dijous, la infraestructura ha ratificat que no té "cap tipus d'informació sobre aquesta qüestió", per la qual cosa tampoc es té previst posar-se en contacte amb l'executiu central.

Per altra banda, el cap del Departament d'Enginyeria Química de l'Institut Químic de Sarrià (IQS), Julià Sempere, ha considerat que els residus d'armes químiques ben tractades "no son perillosos" sempre que el procés de destrucció es faci correctament i amb totes les garanties de seguretat.

Però "el que no es podria admetre de cap manera és que portin directament aquests productes", ha puntualitzat, ja que la legislació internacional prohibeix expressament l'ús, fabricació o emmagatzematge de gas sarín, un dels gasos de l'arsenal sirià, juntament amb el gas mostassa.

Anar al contingut