L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el 26 de gener de 2016, sortint dels jutjats després de declarar com a investigat pel cas Inip…
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el 26 de gener de 2016, sortint dels jutjats després de declarar com a investigat pel cas Inipro (ACN)

Ballesteros, alcalde de Tarragona, anirà a judici pel cas Inipro

El jutge l'acusa de vuit delictes, entre els quals falsedat documental, suborn, malversació i tràfic d'influències

RedaccióActualitzat

El jutge del cas Inipro, Joaquín Elías, manté les acusacions contra l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i tanca la instrucció del cas.

Joaquín Elías acusa Ballesteros de vuit delictes: prevaricació, alteració de preus en concursos i subhastes públiques, falsedat documental, frau, suborn, malversació, tràfic d'influències i abús de l'exercici de la funció pública.

La CUP, que va denunciar el cas, ja ha mostrat la seva satisfacció per aquesta decisió del jutge.

L'advocat de Ballesteros i els d'altres acusats han anunciat que hi presentaran recurs

El cas Inipro investiga suposades irregularitats comeses a l'hora de contractar una empresa pròxima al PSC. En concret, s'investiga l'adjudicació irregular d'un contracte a l'empresa Inipro, per part de l'Ajuntament de Tarragona, per treballar amb la població nouvinguda.

El contracte, del 2010, es va allargar dos anys i per un import de més de 250.000 euros.

Segons la interlocutòria del jutge, Josep Fèlix Ballesteros va firmar el pagament de les factures a Inipro tot i les advertències d'il·legalitat

El cas, tanmateix, podria anar molt més enllà, perquè hi ha una peça separada en la qual s'investiga si la contractació d'Inipro era una tapadora perquè persones afins al PSC fessin feines remunerades per al partit.

Així ho indicarien els correus electrònics continguts en un disc dur que va entregar un treballador de Serveis Socials a la Guàrdia Civil.

El cas Inipro arrenca el 2013 arran d'una denúncia de la CUP davant de la fiscalia per suposades irregularitats a l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona.

La Guàrdia Civil va obrir una investigació que va portar a la detenció de l'exgerent de l'entitat Antonio Muñoz. 

Entre les altres catorze persones investigades hi ha l'actual regidora Begoña Floria i l'exregidora Victòria Pelegrín.

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut