Girona

Girona aprovarà aquest dijous el cartipàs municipal amb un pacte CiU-PP-Ciutadans

L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, després de pressionar ERC perquè entri al govern municipal, acaba tancant un pacte amb el PP i Ciutadans

RedaccióActualitzat

Finalment Convergència i Unió ha arribat a un pacte amb Ciutadans i el PP per aprovar aquest dijous el cartipàs municipal. Després d'un tens i llarg estira-i-arronsa amb ERC-MES, s'ha frustrat el pacte que l'alcalde, Albert Ballesta, havia dit que era el més desitjable.

Ballesta, però, no ha volgut renunciar al seu projecte de cartipàs, que ERC-MES rebutjava perquè inclou un augment de sou de l'alcalde i massa càrrecs de confiança. La portaveu del grup municipal d'ERC-MES s'ha mostrat disgustada i ha acusat Ballesta d'"hipocresia política", però ha passat pàgina:

"No voldria pas enganyar ningú, nosaltres estem enfadats i estem sorpresos. Però evidentment la ciutat està per davant de les nostres percepcions personals, la ciutat és primer, nosaltres per la ciutat serem capaços de posar-nos d'acord en els grans temes de ciutat i de fer que la ciutat funcioni."

L'alcalde ha defensat el pacte, recriminant a ERC-MES no haver acceptat la seva proposta:

"Perdoneu, però és allò de qui vulgui el pollastre que es mengi els ossos, es clar, és que és així. Per tant, aquest és un tema que no es pot pretendre governar des de l'oposició, o estàs, o no estàs, és així."

Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans, Míriam Pujolà, ha justificat el pacte amb l'argument que calia desencallar la situació:

"Nosaltres creiem que Girona no pot estar aturada, que necessitem uns dirigents polítics que continuïn treballant per la nostra ciutat, i que per tant aquest tema s'havia de desencallar tard o d'hora."

Nul·la sintonia entre CiU i ERC-MES a Girona

Aquest mateix dimecres el govern municipal havia fet una roda de premsa per explicar que totes les possibilitats estaven obertes:

"Amb la resta d'altres grups, tant partit socialista com PP i Ciutadans, tindran ells les seves peticions, estem estudiant-ho, estem analitzant a veure si hi pot haver un punt d'encontre que ens permeti una eina orgànica com és un cartipàs, tirar-la endavant."

Ho havia dit Carles Ribas, portaveu de l'equip de govern, que havia aprofitat la compareixença pública per criticar amb duresa ERC-MES. Els republicans havien rebutjat la proposta de Ballesta, perquè creien que no hauria d'augmentar-se el sou ni nomenar tants càrrecs de confiança com preveu el cartipàs. Segons Ribas, però, la negativa d'ERC-MES es devia a "tacticisme polític i electoral", i els havia retret haver rebutjat tres vegades la proposta de CiU d'entrar al govern. A pesar de les crítiques, Ribas havia reiterat l'oferta als republicans, una oferta, però, que no havia sonat molt amistosa:

"Tornem a donar la mà estesa a ERC perquè entengui que governar vol dir assumir responsabilitats, però només es governa des del govern, des de l'oposició no es governa mai."

Una aprovació conflictiva

Aquest ple extraordinari estava inicialment previst per divendres passat, però es va haver de suspendre a última hora per la manca de suports a la proposta de l'equip de govern. El relleu al capdavant del consistori de Girona està sent molt accidentada, amb l'elecció d'un alcalde que no era regidor, i amb una presa de possessió que es va haver de tornar a celebrar per defectes de procediment. ERC-MES ha arribat a qualificar el relleu de Puigdemont per Ballesta al capdavant del consistori de "frau democràtic."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut