Terrassa

Ballart dimiteix com a alcalde de Terrassa i estripa el carnet del PSC

Per Ballart, el PSC "ha anat perdent la 'S' de socialista i la 'C' de Catalunya"

RedaccióActualitzat

Poc després de saber-se l'ingrés a presó dels membres del govern, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha anunciat que dimiteix com a alcalde i que es dona de baixa del PSC "per coherència". Ballart ha explicat que marxa amb la consciència tranquil·la perquè no se sent representat pel que fins ara era el seu partit. El fins ara alcalde de Terrassa ha justificat la seva decisió pel "gir a la dreta" que ha fet el partit no només pel 155. "Fa temps que em vaig començar a sentir fora de lloc", ha etzibat.

Per Ballart, el PSC "ha anat perdent la 'S' de socialista i la 'C' de Catalunya" i diu que la seva marxa li proporciona tristesa, però també "pau interior". Ballart, que ha insistit a defensar un referèndum "legal i acordat", ha comunicat la seva decisió al primer secretari del partit, Miquel Iceta, en una carta.

De fet, a principis d'octubre ja va anunciar la seva dimissió si el PSOE donava suport al PP en el 155. L'exalcalde ha defensat un referèndum pactat i ha assegurat que no serà l'últim de marxar.

Al vespre, en una piulada, Ballart ha explicat que deixa el PSC i l'alcaldia "per dignitat i coherència" amb els seus valors.

 

 

El seu predecessor a l'alcaldia i antic primer secretari de PSC, Pere Navarro, ha criticat la decisió de Ballart i ha dit que, "quan els adversari t'aplaudeixen apassionadament vol dir que has traït les idees dels milers de persones que et van fer confiança".

 

 

El PSC considera la mesura "desproporcionada"

El PSC, per la seva banda, ha emès un comunicat on considera desproporcionada la mesura de presó incondicional per als membres de l'anterior govern de la Generalitat, però ha assegurat que els socialistes respecten i acaten les decisions de la justícia. En el mateix comunicat, critiquen la presència de Carles Puigdemont a Brussel·les i la seva negativa de no comparèixer aquest dijous. El PSC assegura que seguiran treballant per recuperar el seny i la via del diàleg, la negociació i el pacte.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
Anar al contingut