Barcelona

"Balconing is fun", eslògan sarcàstic d'una campanya de turismofòbia a Barcelona

L'Ajuntament rebutja els controvertits cartells que conviden els turistes a jugar-se la vida

Actualitzat

Uns cartells que han aparegut el últims dies en alguns carrers de Barcelona, sobretot al barri de Vallcarca, molt a prop del Parc Güell, han aixecat polèmica. I és que, amb el lema "Balconing is fun", conviden cínicament els turistes a jugar-se la vida amb aquesta moda perillosa que cada estiu provoca morts.

"Estimat turista, saps què és el balcòning? Prevé la gentrificació, millora la qualitat de vida dels veïns... i és molt divertit!"

 

Vídeo relacionat: Gentrificació. L'encariment dels preus de lloguer expulsa els veïns dels barris de Barcelona

Aquest nou episodi de turismofòbia ha tingut molta repercussió a Twitter, on s'ha suspès el perfil que difonia el missatge.

La premsa britànica sensacionalista se n'ha fet ressò i acusa els antituristes de Barcelona de riure's de les caigudes mortals de britànics.

 

Notícia relacionada: Preocupació en el sector turístic pels actes de turismofòbia a Barcelona

Els cartells són petits, però el seu missatge sorprèn tant els turistes com els veïns. I no tots ho veuen igual.

Orlando, turista britànic:

"És molt sarcàstic. M'agrada. Una mica cínic, però m'agrada aquest sentit de l'humor. També és un missatge molt seriós si hi penses."

Miquel, turista mallorquí:

"Em sembla un absurd que incitin a això, encara que la gent estigui fins al capdamunt de turisme. Però el que no has de fer és propaganda perquè la gent es mati."

Maria Mercè, veïna:

"Em sembla malament, és una campanya que no m'agrada gens, la veritat. Ara, que el turisme que ve potser n'hi ha que no ens el mereixem... potser també."

Concepció, veïna:

"A mi em sembla molt bé que la gent vingui a Barcelona. El que no em sembla bé són aquestes tribus de joventut que venen per exemple a Mallorca i que hagin d'avisar els pares que s'han mort."

L'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat el  missatge dels cartells i ha anunciat que els serveis municipals de neteja els retiraran.

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut